Τρίτη 22 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Πολιτικές οι ευθύνες για το «φονικό» πέταλο Μαλιακού

Για αρκετά χρόνια ακόμη θα αποτελεί «καρμανιόλα», παραδέχτηκε ουσιαστικά στη Βουλή και ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Θ. Ξανθόπουλος

Eurokinissi

Θα παραμείνει «φονικό» για αρκετά χρόνια ακόμη το πέταλο του Μαλιακού, το τμήμα δηλαδή του κεντρικού οδικού άξονα της χώρας, όπου έχουν χάσει τη ζωή τους πάνω από 530 άνθρωποι τα τελευταία 13 χρόνια. Αυτό προέκυψε από την απάντηση που έδωσε χτες ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Θεμιστοκλής Ξανθόπουλος, απαντώντας σε σχετική Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Νίκου Γκατζή.

Ο Θ. Ξανθόπουλος, αν και παραδέχτηκε ότι «είναι πράγματι ντροπή για την Ελλάδα να μην υπάρχει ένας κεντρικός άξονας Αθήνας - Θεσσαλονίκης με τη μορφή σύγχρονου αυτοκινητόδρομου», δεν μπόρεσε καν να υποσχεθεί κάποια άμεση λύση στο πρόβλημα. Αναφερόμενος στα απαραίτητα έργα του άξονα Αθήνας - Θεσσαλονίκης είπε ότι «σήμερα το σύνολο των έργων αυτών κατά 75% κατασκευάζεται και το υπόλοιπο έχει σαφές χρονοδιάγραμμα». Ειδικά για τα έργα που αφορούν το πέταλο του Μαλιακού υποστήριξε ότι «κλείνει μέσα στο 2006 η υπόθεση από πλευράς αναθέσεων έργων» και ότι ευελπιστεί τα έργα να έχουν ολοκληρωθεί «μέχρι το 2008» (σ.σ. υπενθυμίζουμε πάντως ότι μέχρι τώρα έργα έχουν ξεκινήσει μόνο στο 43% του μήκους του δρόμου). Ο Θ. Ξανθόπουλος, τέλος, παραδέχτηκε πως «ως τότε το πρόβλημα παραμένει οξύτατο», δηλώνοντας πως από το επόμενο καλοκαίρι θα υπάρξει νέος ασφαλτοτάπητας, διαγράμμιση και στηθαία στο επίμαχο σημείο.

«Είχαμε 530 θύματα μόνο από το 1992», δήλωσε ο Νίκος Γκατζής εστιάζοντας στην οξύτητα του προβλήματος, αλλά και στις οικονομικές του επιπτώσεις επισημαίνοντας ότι ξοδεύονται «τρισεκατομμύρια για έξοδα νοσηλείας και αποκαταστάσεις». Επισήμανε επίσης ότι στο σημείο εκείνο «υπάρχουν 6 χωριά στα οποία για να πάει κανείς πρέπει να στρίψει», καθώς οι είσοδοι και έξοδοι από αυτά παραμένουν «χωρίς σημάνσεις, χωρίς να υπάρχει λωρίδα εισόδου αναμονής».

Οπως τόνισε, «είναι εγκληματικές οι πολιτικές ευθύνες, εξαιτίας των οποίων χάνονται κάθε χρόνο ανθρώπινες ζωές». Παράλληλα, ο Νίκος Γκατζής υπενθύμισε τις συνεχείς εκκλήσεις για περισσότερο από 10 χρόνια του ΚΚΕ, μέσω και των κοινοβουλευτικών διαδικασιών, προκειμένου να υπάρξει λύση του προβλήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ