Πέμπτη 24 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΠΟ
Υπέρ του κεφαλαίου

Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας συμπόρευσης, ολοκληρώθηκε χτες. Υπό τη σκέπη της έθεσε η ΕΠΟ, την κίνηση επιχειρηματιών για να αυγατίσουν τα κέρδη τους. Τι και αν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο μαραζώνει και «φυτοζωεί». Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Β. Γκαγκάτσης, δεν κολλάει σε... λεπτομέρειες. Βρήκε χρόνο και δέχτηκε εκπροσώπους του γκρουπ που θέλει τη «Σούπερ Λίγκα». Χαρακτήρισε την κίνησή τους «θετική προσπάθεια» και ισχυρίστηκε πως η ΕΠΟ (Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων και όχι ΠΑΕ...) «οφείλει να στηρίξει αυτή την προσπάθεια» (!;;;). Γι' αυτό δεσμεύτηκε πως η εισήγησή του στο ΔΣ της Ομοσπονδίας (συνεδριάζει την Τρίτη) θα είναι θετική.

Στη διαμάχη τους με τη διοίκηση της ΕΠΑΕ (αν υπάρχει απόφαση ή εισήγηση), υποτίθεται ότι δε θέλησε να πάρει θέση («εγώ δε θα κρίνω ούτε το καταστατικό της ΕΠΑΕ, ούτε οτιδήποτε άλλο»), αλλά ουσιαστικά τους στήριξε, λέγοντας ότι «αποφάσισε η πλειοψηφία της Α' Εθνικής». Τέλος, (για τις εντυπώσεις) πρόσθεσε πως «οφείλουμε να στηρίξουμε με όλες τις δυνάμεις και τις ομάδες της Β' Εθνικής, ώστε να μη γίνουν οι πλούσιοι πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι». Και ανέλαβε να ενημερώσει και τον υφυπουργό αθλητισμού, Γ. Ορφανό.

Ο αντιπρόεδρος της ΕΠΑΕ, Β. Μητρόπουλος, απάντησε με «βαριά» υπονοούμενα. Αφού υποστηρίζει ότι ζητήθηκε έγκριση της «Σούπερ Λίγκας» «χωρίς να διατυπωθεί καμία πρόταση», καταλήγει: «Είμαι επίσης βέβαιος ότι η πολιτεία, νομοθετώντας, θα αντιμετωπίσει, μεταξύ των άλλων, και τις περιπτώσεις εκείνες των θυγατρικών εταιριών - των λεγομένων δορυφόρων - που ορισμένοι «πλούσιοι» του επαγγελματικού ποδοσφαίρου από τον καιρό της ίδρυσής του, τις χρησιμοποιούσαν κατά το δοκούν νοθεύοντας απροκάλυπτα το πρωτάθλημα και τολμούν σήμερα χωρίς ντροπή να εμφανίζονται ως εξυγιαντές»... Η προφανής απάντηση στο εύλογο «γιατί τώρα;», δε σημαίνει ότι δεν είναι σοβαρές και ενδεικτικές - για το ποιόν του επαγγελματικού ποδοσφαίρου - καταγγελίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ