Τρίτη 6 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ενστάσεις κατά των εισαγγελικών εφέσεων

Με ενστάσεις συνηγόρων υπεράσπισης συνεχίστηκε χτες η δίκη της «17 Ν». Οι ενστάσεις αφορούσαν έλλειψη ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας στις εφέσεις που είχε ασκήσει στην πρώτη δίκη ο εισαγγελέας Χ. Λάμπρου κατά της αθώωσης της Αγγ. Σωτηροπούλου, αλλά και της απαλλαγής των Ν. Παπαναστασίου και Π. Τσελέντη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του Ρ. Τσαντ και το φόνο του αστυνομικού Χ. Μάτη.

Η εισαγγελέας της έδρας Ευτέρπη Κουτζαμάνη ζήτησε από το πενταμελές Εφετείο την απόρριψη όλων των ενστάσεων, τονίζοντας πως οι εφέσεις αναφέρουν με λεπτομέρεια τους λόγους για τους οποίους ασκήθηκαν.

Πριν από την υποβολή των ενστάσεων, το δικαστήριο είχε απορρίψει αίτημα δικηγόρων να μην υποβάλλονται και στους δύο αστυνομικούς ελέγχους κατά την είσοδό τους στο δικαστήριο. Οσον αφορά την καταγραφή πρακτικών, ο πρόεδρος του Εφετείου Δ. Βερτέλης είπε πως δε θα είχε αντίρρηση για την τήρησή τους, εφόσον συμφωνούν όλοι οι παράγοντες της δίκης. Το δικαστήριο ενημερώθηκε ότι υπάρχει συνεργείο της Ενωσης Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθήνας για την καταγραφή.

Εξάλλου την αντίδραση της εισαγγελέα προκάλεσε η δευτερολογία της συνηγόρου Γιάννας Κούρτοβικ, η οποία ανέφερε ότι οι εφέσεις του Χ. Λάμπρου ασκήθηκαν μετά από πιέσεις. Η Ευ. Κουτζαμάνη θεώρησε προσβολή για το θεσμό του εισαγγελέα την άποψη αυτή, προσθέτοντας πως «δε δέχτηκα από κανέναν, ούτε δέχομαι πιέσεις, ούτε και το δικαστήριο δέχεται πιέσεις». Παρεμβαίνοντας, ο Δ. Κουφοντίνας είπε ότι σε μια πολιτική δίκη ασκούνται πιέσεις από τους Αμερικανούς, τους Αγγλους, αλλά και τον πρώην πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη. Ο πρόεδρος του πενταμελούς Δ. Βερτέλης δήλωσε πως δε δέχεται πιέσεις, ενώ την Τετάρτη το δικαστήριο θα αποφανθεί για τις ενστάσεις της υπεράσπισης και για την καταγραφή των πρακτικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ