Τρίτη 6 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ
Ανεξαρτήτως εισοδήματος το επίδομα

Αν και υπάρχει απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) από το 2001 για χορήγηση του επιδόματος στις πολύτεκνες οικογένειες ανεξαρτήτως του οικογενειακού εισοδήματος, η δικαστική απόφαση δεν εφαρμόστηκε ούτε από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αλλά ούτε από την κυβέρνηση της ΝΔ. Ο ΟΓΑ δε συμμορφώνεται με την απόφαση του δικαστηρίου και αρνείται τη χορήγηση του επιδόματος πολυτέκνων.

Η υπόθεση με το επίδομα στις πολύτεκνες οικογένειες συζητήθηκε χτες στο Α` Τμήμα του ΣτΕ. Οι εισηγητές τάχθηκαν και πάλι υπέρ της καταβολής του επιδόματος πολυτέκνων, ενώ κάποιες υποθέσεις αναβλήθηκαν για το 2006.

Υπενθυμίζεται ότι το 2001 το ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματικό νόμο του 1997, που καθόριζε ανώτατο πλαφόν για τη χορήγηση του επιδόματος των πολυτέκνων. Κατά την απόφαση του Ανωτάτου Διοικητικού Δικαστηρίου, δεν είναι συνταγματικά ανεκτές οι νομοθετικές ρυθμίσεις που περιορίζουν το επίδομα πολύτεκνης οικογένειας, γιατί έτσι αναιρείται η ειδική φροντίδα που οφείλει το κράτος στους πολύτεκνους (άρθρο 21 του Συντάγματος).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ