Τρίτη 6 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΟΥ «ΣΑΜΙΝΑ»
Προσπαθούν να «μεγαλώσουν» το ρήγμα

Με την προβολή βιντεοκασετών, την ανάγνωση εγγράφων αλλά και με την προσπάθεια των δικηγόρων της υπεράσπισης να πείσουν το δικαστήριο ότι υπάρχει και άλλο ρήγμα στο πλοίο συνεχίστηκε και η χτεσινή μέρα της δίκης για το πολύνεκρο ναυάγιο του «ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ». Για ακόμα μία φορά οι δικηγόροι επιχείρησαν μέσω μίας ακόμα βιντεοκασέτας του δύτη Β. Δημητριάδη να πείσουν το δικαστήριο ότι η βύθιση του πλοίου σε χρόνο ρεκόρ - 20 λεπτά - οφείλεται στο ότι το πλοίο είχε και άλλο ρήγμα και όχι στο γεγονός ότι ήταν ένα πλωτό φέρετρο.

Ωστόσο όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε σαφές ούτε από τη σχετική βιντεοκασέτα, ούτε από τις φωτογραφίες που τράβηξαν οι δύτες Β. Δημητριάδης και Κ. Θωκταρίδης. Οπως χαρακτηριστικά είπε ο εισαγγελέας της έδρας, Π. Μπρακουμάτσος, απευθυνόμενος σε έναν από τους δικηγόρους της υπεράσπισης, «αυτά που λέτε εσείς γιατί δεν τα περιγράφει ο Β. Δημητριάδης, γιατί δεν τα λέει πουθενά, γιατί δε μέτρησε το ρήγμα;». Να σημειωθεί ότι οι πραγματογνώμονες έλαβαν γνώση όλων των υλικών και παρ' όλα αυτά δε διαπίστωσαν την ύπαρξη άλλου ρήγματος.

Επίσης χτες ολοκληρώθηκε μετά από δύο βδομάδες η προβολή βιντεοκασετών, οι οποίες όμως έχουν προσφέρει πολύ λίγα στο να βρεθούν τα αίτια του ναυαγίου, αφού καθ' όλη τη διάρκεια της προβολής τους και με ευθύνη του δικαστηρίου δεν υπήρχε κάποιος ειδικός για να εξηγεί τι ακριβώς έδειχναν. Παρ' όλα αυτά όμως η κασέτα που έφερε χτες ένας από τους δικηγόρους της πολιτικής αγωγής, ο Π. Τσιλιμιδός, ήταν μια επιπλέον απόδειξη για την κακή κατάσταση των σωστικών λέμβων. Συγκεκριμένα, παρουσιάστηκαν βάρκες από τις οποίες έλειπαν οι πίροι, αλλά παρ' όλα αυτά δεν έγινε δυνατό το κατέβασμά τους, πράγμα που σημαίνει ότι υπήρχε πρόβλημα στο μηχανισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ