Τετάρτη 7 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΚΕ
Νέες δυνατότητες στην πάλη με προοπτική το σοσιαλισμό

Συγχαρητήριο μήνυμα για την επιτυχία του ΚΚ Βενεζουέλας

Συγχαρητήριο μήνυμα προς τον ΓΓ της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Βενεζουέλας, Οσκαρ Φιγκέρα, για την εκλογική επιτυχία του κόμματος στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές στη χώρα της Λατινικής Αμερικής, απέστειλε εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ η ΓΓ της ΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Στο μήνυμα σημειώνεται: «Αγαπητέ σύντροφε Οσκαρ Φιγκέρα, σας απευθύνω τα θερμά συγχαρητήρια της ΚΕ του ΚΚΕ και όλων των Ελλήνων κομμουνιστών για τη σημαντική νίκη των επαναστατικών δυνάμεων και ιδιαίτερα για τη μεγάλη επιτυχία του ΚΚ Βενεζουέλας.

Το αποτέλεσμα των εκλογών έχει ξεχωριστή σημασία, καθώς αυτές διεξήχθησαν σε μια περίοδο που εντείνονται από μεριάς του ιμπεριαλισμού και της ντόπιας αντίδρασης οι απόπειρες αποσταθεροποίησης.

Η είσοδος του ΚΚ Βενεζουέλας στο Κοινοβούλιο και η εκλογή 9 βουλευτών αποτελεί επιβράβευση του σημαντικού ρόλου που παίζει το ΚΚ και η ΚΝ Βενεζουέλας στην Μπολιβαριανή διαδικασία. Εκφράζει το αυξανόμενο κύρος των κομμουνιστών ανάμεσα στην εργατική τάξη και στα λαϊκά στρώματα, κάτι που είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε και κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μας στη χώρα τον περασμένο Αύγουστο.

Το εκλογικό αποτέλεσμα ανοίγει νέες δυνατότητες για την παρέμβαση και τον αγώνα σας. Σας ευχόμαστε νέες επιτυχίες στην πάλη σας για το βάθεμα της Μπολιβαριανής διαδικασίας με προοπτική το σοσιαλισμό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ