Τρίτη 13 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Ευρωπαίος ο... «Γηραιός»

Ο Ηρακλής τελικά είναι η τέταρτη ομάδα που πήρε το εισιτήριο για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ μετά την ΑΕΚ, τον ΟΦΗ και τον ΠΑΟΚ. Ο «Γηραιός», παρά το 2-2 με τον Πανιώνιο, πήρε επάξια την πρόκριση για την Ευρώπη καθώς στα μπαράζ δεν άφησε στους αντιπάλους του ελπίδες για πρόκριση.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο σκορ με τον Ξενίδη στο 37΄, ενώ στο 52΄ ο Σοκολόφσκι ισοφάρισε σε 1-1. Οι Νεοσμυρνιώτες πέρασαν μπροστά στο σκορ στο 69΄ ύστερα από εκτέλεση πέναλτι του Κλάεβιτς αλλά στο 71΄ ο Ντεμπά έκανε το τελικό 2-2.

  • Για την άνοδο στην Α΄ Εθνική αγωνίστηκαν την περασμένη Κυριακή το Αιγάλεω με τον Πανσερραϊκό. Οι γηπεδούχοι δεν εκμεταλλεύτηκαν το πλεονέκτημα έδρας στους αγώνες και παραχώρησαν μια πολύτιμη για τη συνέχεια ισοπαλία, 2-2, στην ομάδα των Σερρών. Αν και η ομάδα του «Σίτι» ήταν καλύτερη στην αρχή, δεν μπόρεσε να κρατήσει την υπεροχή σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Ο Αντεμάρ έδωσε στον Πανσερραϊκό το προβάδισμα στο σκορ με ένα γκολ στις καθυστερήσεις του α΄ μέρους. Στο β΄ μέρος το Αιγάλεω πέρασε στην αντεπίθεση και σε 10΄ πέτυχε δύο γκολ με τους Κόγιογλου (75΄) και Μακρή (85΄). Ομως στο 90΄ ο Αγγος πέτυχε το τελικό 2-2, «παγώνοντας» τους γηπεδούχους.
  • Σημαντικό βήμα για την παραμονή στην κατηγορία έκανε ο Αγιος Νικόλαος, που επικράτησε της Βέροιας με 1-0. Το γκολ της νίκης πέτυχε στο 4΄ ο Κυργιάκος, ενώ οι φιλοξενούμενοι τελείωσαν τον αγώνα με 9 παίκτες ύστερα από τις αποβολές των Νατσούρα (39΄) και Πακάλτση (69΄).
  • Για την τελευταία αγωνιστική της Γ΄ Εθνικής σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Λύκοι - Ατρόμητος 2-0, Νίκη Βόλου - Ναυπακτιακός 2-1, Εθνικός Κατ. - Μαρκό 2-4, Κερατσίνι - Κιλκισιακός 1-3, Καρδίτσα - Εδεσσαϊκός 3-2, Κοζάνη - Θεσπρωτός 4-0, Απόλλων Κρ. Βρ. - Ακράτητος 1-1, Νεάπολη - Λεωνίδιο 1-2, Δόξα Β. - Χαλκηδόνα 0-5 και Αγερσανί - Μηχανιώνα 4-2.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ