Τρίτη 13 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Φαλτσοσφυρίγματα...

Τα φαβορί αλλά και... οι διαιτητές είχαν τον πρώτο λόγο στις δυο πρώτες μέρες του ΕΥΡΩ 2000, που μάλλον όσον αφορά τους δεύτερους δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς. Σε τρία παιχνίδια συγκεκριμένα φαλτσοσφυρίγματα ήταν αυτά που έκριναν το αποτέλεσμα δημιουργώντας τα πρώτα (και ίσως δικαιολογημένα) παράπονα από τους χαμένους.

Γερμανία - Ρουμανία1-1

Την πρώτη ισοπαλία της φετινής διοργάνωσης την έφεραν η Γερμανία με τη Ρουμανία, αφού η μεταξύ τους κόντρα έληξε χωρίς νικητή. Οι δυο ομάδες έδειξαν το σημαντικότερο πρόβλημα που τους απασχολεί και δεν είναι άλλο από τη μεγάλη ηλικία των παικτών τους. Χαρακτηριστικό είναι ότι μόνο το πρώτο μέρος του παιχνιδιού ήταν αυτό που κέντρισε το ενδιαφέρον, ενώ η επανάληψη κύλησε σε μέτρια επίπεδα. Οι Ρουμάνοι προηγήθηκαν νωρίς στο σκορ με τον Μολντοβάν στο 5΄ όταν εκμεταλλεύτηκε την ταχύτητά του και ξέφυγε από το μαρκάρισμα των Γερμανών αμυντικών. Παρ' όλα αυτά οι Γερμανοί ισοφάρισαν με μακρινό σουτ του Μέμετ Σολ στο 40΄.

Βέλγιο - Σουηδία 2-1

Με νίκη ξεκίνησε τη διοργάνωση η μια εκ των δυο διοργανωτριών χωρών, αφού το Βέλγιο στην πρεμιέρα επικράτησε της Σουηδίας με 2-1. Ωστόσο οι «κόκκινοι» δεν έδειξαν να πείθουν για τη συνέχεια και ακόμα και εάν προκριθούν στον επόμενο γύρο η αποστολή τους θα είναι πολύ δύσκολη. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο σκορ στο 42΄ με τον Γκορ ενώ με το ξεκίνημα της επανάληψης πέτυχαν και δεύτερο με τον Μπένζα. Εδώ υπάρχουν τα παράπονα των Σουηδών, καθώς ο σκόρερ χρησιμοποίησε το χέρι του για να κοντρολάρει την μπάλα, κάτι που δεν είδε ποτέ ο Γερμανός διαιτητής Μάρκους Μερκ. Οι Σουηδοί μείωσαν με τον Μιέλπι στο 54΄, που εκμεταλλεύτηκε ολέθριο λάθος του πορτιέρο των γηπεδούχων Ντε Βίλντε, αλλά από κει και πέρα δεν μπόρεσαν να κάνουν τίποτα άλλο.

Ιταλία - Τουρκία 2-1

Τα πάνω κάτω έφερε η Ιταλία που αν και αρχικά... τρόμαξε κατάφερε να «υποτάξει» την αξιόμαχη Τουρκία και να νικήσει με 2-1. Η «Σκουάντρα Ατζούρα», με κορυφαίους τους Ινζάγκι, Κόντε και Ντελ Πιέρο αλλά και το... χεράκι του Σκοτσέζου διαιτητή Χιου Ντάλας στον πρώτο της αγώνα έσωσε τα προσχήματα. Ενα γκολ του Κόντε στο 52΄ έδωσε το προβάδισμα στους «Λατίνους», αλλά οι Τούρκοι ισοφάρισαν στο 61΄ με τον Οκάν. Η... πονηριά του Ινζάγκι, που κατάφερε να κερδίσει πέναλτι στο 70΄, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο ίδιος, έσπασε την κακή παράδοση που ήθελε τους Ιταλούς να... σκοντάφτουν στην πρεμιέρα των ΕΥΡΩ.

Γαλλία - Δανία 3-0

Με τη φόρα της πρωταθλήτριας κόσμου η Γαλλία έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στη Δανία, την οποία νίκησε με 3-0. Οι «Τρικολόρ» έδειξαν με τον καλύτερο τρόπο ότι οι άσχημες εμφανίσεις του τελευταίου καιρού ανήκουν στο παρελθόν και με κορυφαίο για άλλη μια φορά τον Ζινεντίν Ζιντάν έφθασαν στη μεγάλη νίκη. Αντίθετα, οι Δανοί επιβεβαίωσαν τις προβλέψεις που τους ήθελαν να έχουν σοβαρά προβλήματα. Τα γκολ των Γάλλων πέτυχαν οι Μπλαν (16΄), Ανρί (63΄), Βιλτόρ (92΄).

Ολλανδία - Τσεχία 1-0

Μπορεί όλοι να τη δίνουν φαβορί ακόμα και για την κατάκτηση του τροπαίου, όμως η Ολλανδία τα χρειάστηκε στην πρεμιέρα των αγώνων της μέχρι να νικήσει την Τσεχία με 1-0. `Η, για να ακριβολογήσουμε, εκείνο που χρειάστηκε ήταν η βοήθεια του Ιταλού διαιτητή Κολίνα, που είδε πέναλτι στο 89΄ και χάρη στην ευστοχία του Φραν Ντε Μπουρ οι «Οράνιε» πήραν την πρώτη τους νίκη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ντέρμπι κορυφής στον 2ο Ομιλο (2024-06-20 00:00:00.0)
Ενδιαφέρον σε Β' και Δ' όμιλο (2017-09-02 00:00:00.0)
Επικράτησαν τα φαβορί (2002-09-10 00:00:00.0)
Προτίμησαν... Ισπανία (1999-09-07 00:00:00.0)
ΚΛΗΡΩΣΗ ΟΥΕΦΑ (1998-08-29 00:00:00.0)
Με πέναλτι-- φάντασμα (1998-06-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ