Παρασκευή 12 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΙΤΑΛΙΑ - ΧΙΛΗ 2 - 2
Με πέναλτι-- φάντασμα

Η "Σκουάντρα Ατζούρα" πήρε την ισοπαλία από την εντυπωσιακή Χιλή, που έπαιξε φουλ επίθεση

Κατ' εξοχήν εκπρόσωπος του συντηρητικού ποδοσφαίρου οι Ιταλοί, ξεκίνησαν όπως πάντα το Μουντιάλ. Με αργούς ρυθμούς και χαμηλό προφίλ. Το 1982 οι τρεις ισοπαλίες στην πρώτη φάση, δεν τους εμπόδισαν να κατακτήσουν τον τίτλο. Το 1966 και 1974, επέστρεψαν σπίτια τους με κατεβασμένα κεφάλια. Εναντίον της Χιλής κατάφεραν στο παραπέντε να σώσουν τα προσχήματα και την παρτίδα. Χρειάστηκαν όμως και τη βοήθεια του Αφρικανού Μπουτσαρντέου, που έδειξε ανερυθρίαστα τα έντεκα βήματα, όταν σε σέντρα του Ρ. Μπάτζιο η μπάλα βρήκε το κατεβασμένο χέρι του Φουέντες, ο οποίος βρίσκονταν σε απόσταση μόλις ενός μέτρου. Αν υπήρχε πρόθεση, αυτή βρίσκονταν στην ερμηνεία των κανονισμών από το διαιτητή...

Οι Χιλιανοί γνωρίζοντας ότι η νίκη επί της Ιταλίας, δε δίνει απλώς την πρόκριση, αλλά και την πρώτη θέση στον όμιλο που οδηγεί στην επόμενη φάση μακριά από τη Βραζιλία, έπαιξαν χωρίς σκοπιμότητες και το φόβο της ήττας. Πρεσάρισαν στους Ιταλούς στην περιοχή τους, κάτι ασυνήθιστο στο διεθνές ποδόσφαιρο την τελευταία πενταετία και δεν το έβαλαν κάτω, ακόμα κι όταν ο Βιέρι εκμεταλλεύτηκε ιδανικά την πάσα τρύπα του Ρ. Μπάτζιο και με αριστερό σουτ άνοιξε το σκορ στο 10'. Οι Ιταλοί συνέχισαν στην ίδια αμυντική τακτική, με ένα καθαρόαιμο κυνηγό και τους πλάγιους να βγαίνουν σπάνια στην επίθεση. Οι Χιλιανοί άργησαν να ξεπεράσουν το σοκ, αλλά δεν το έβαλαν κάτω. Στο πρώτο κόρνερ που κέρδισαν στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων του Α' ημιχρόνου, ευτύχησαν να ισοφαρίσουν με τον, πάντα σε ετοιμότητα, Σάλας.

Νέο πατατράκ για την ομάδα του Τσ. Μαλντίνι στο ξεκίνημα της επανάληψης. Σέντρα από δεξιά, ο Σάλας πήδηξε ψηλότερα από τον Καναβάρο, στέλνοντας την μπάλα στο δεξιό παράθυρο του Παλιούκα. Οι Χιλιάνοι θα μπορούσαν να κάνουν το 3 - 1 στο 56', αλλά και στο 82' όταν ο Βιλαροέλ πήρε την απόκρουση των αμυντικών και από το ύψος του πέναλτι σούταρε ελάχιστα άουτ. Η μπάλα όμως τιμωρεί. Οι Ιταλοί με τον Ινζάγκι στη θέση του Βιέρι από το 70', δημιούργησαν προϋποθέσεις ισοφάρισης στο 80' με τον επιθετικό της Γιουβέντους, αλλά ο Τάπια πρόλαβε και απέκρουσε το πλασέ. Δύο λεπτά αργότερα ο Ρ. Μπάτζιο ευστόχησε στο πέναλτι και στο 88' σουτ του Αλμπερτίνι πέρασε ελάχιστα άουτ. Σάλας και Σαμοράνο ήταν οι κορυφαίοι της Χιλής. Από την Ιταλία προσπάθησαν οι Μαλντίνι, Ρ. Μπάτζιο.

Κίτρινες κάρτες: Ρόχας, Ακούνα, Παραγκουέζ (Χιλή), Καναβάρο, Ντι Λίβιο (Ιταλία).

ΧΙΛΗ: Τάπια, Φουέντες, Βιλαροέλ, Μάργκας (64' Ραμίρεζ), Ρέγες, Ρόχας, Ακούνα (81' Κορνέχο), Παραγκουέζ, Εστάι (80' Σιέρα), Σαμοράνο, Σάλας.

ΙΤΑΛΙΑ: Παλιούκα, Κοστακούρτα, Μαλντίνι, Νέστα, Καναβάρο, Ντι Ματέο (57' Ντι Μπάτζιο), Αλμπερτίνι, Ντ. Μπάτζιο, Ρ. Μπάτζιο, Βιέρι (701 Ινζάγκι), Ντι Λίβιο (61' Κιέζα).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ