Παρασκευή 12 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Η παγκόσμια απήχηση

Η τεράστια απήχηση της μεγαλύτερης ποδοσφαιρικής γιορτής, που διεξάγεται στη Γαλλία, είναι σχεδόν καθολικά αποδεκτή. Για τους... άπιστους Θωμάδες άλλα δύο γεγονότα μπορούν να το επιβεβαιώσουν.

Δύο κρίσιμες συζητήσεις του Κοινοβουλίου της Νότιας Αφρικής ολοκληρώθηκαν σε λιγότερο από 20 λεπτά. Η πρεμιέρα του Παγκόσμιου Κυπέλλου "ανάγκασε" τους ομιλητές να είναι υπέρ το δέον... σύντομοι, προκειμένου να μη χάσει κανείς από τους συναδέλφους τους την έναρξη του αγώνα Βραζιλίας - Σκοτίας.

"Δε θέλω να εμποδίσω κανέναν από το να δει το ματς, γι' αυτό θα είμαι σύντομος", είπε ξεκινώντας την ομιλία του ένας βουλευτής της αντιπολίτευσης, τη στιγμή που οι υπόλοιποι... κοιτούσαν τα ρολόγια τους. Κι όσο η ώρα πλησίαζε στις 15.30 (Γκρίνουιτς) ένας ένας οι βουλευτές σηκώνονταν και περίμεναν το τέλος της συνεδρίασης με τα... κλειδιά του αυτοκινήτου στο χέρι.

Η αμερικανική τηλεόραση θα καλύψει για πρώτη φορά απευθείας όλους τους αγώνες της τελικής φάσης του Παγκόσμιου Κυπέλλου. Αυτό αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα "Ουάσινγκτον Ποστ", που προσθέτει μεταξύ άλλων πως η μετάδοση των 64 αγώνων του Μουντιάλ θα γίνει από τα τηλεοπτικά δίκτυα του ABC, του ESPN και του ESPN 2.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1994, που όπως είναι γνωστό έγινε στις ΗΠΑ, το ABC είχε θεαματικότητα 5,3 (κάθε μονάδα αντιστοιχεί σε 942.000 δέκτες) στους 11 αγώνες που μετέδωσε απευθείας. Αντίστοιχα το ESPN που έδειξε 29 παιχνίδια είχε θεαματικότητα 2,2 (627.000 δέκτες) και το ESPN 2 που μετέδωσε 9 αγώνες είχε 0,8 πόντους (140.000 δέκτες).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ