Παρασκευή 12 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΡΟΑΤΙΑ
Απείθαρχα αστέρια

Οι "σκακιέρηδες" αποτελούν ένα από τα μεγάλα ερωτηματικά της διοργάνωσης. Το ταλέντο τούς περισσεύει, απόγονοι της μεγάλης των "πλάβι" σχολής γαρ. Αλλωστε είναι ενδεικτικό ότι η συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών τους αγωνίζεται στα καλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Ομως σ' αντίθεση μ' άλλες ανάλογες περιπτώσεις (π.χ., Γιουγκοσλαβία) το συλλογικό συμφέρον δεν υπερισχύει του ατομικού. Γι' αυτό έχει μεγάλα σκαμπανεβάσματα. Τη μια φορά παρουσιάζεται σχεδόν αχτύπητη και την άλλη τραγική.

Το μεγάλο πρόβλημα του Μπλάζεβιτς, εκτός από την αγωνιστική ομοιογένεια, είναι η απειθαρχία των "αστέρων" του. Κάθε είδους ασωτία, μαζί με ανυπακοή στις εντολές του, έχουν γίνει συνηθισμένο φαινόμενο. Πιο πρόσφατο παράδειγμα η κόντρα του με τον Τσιτάνοβιτς και ο αποκλεισμός του τελευταίου από την αποστολή. Ετερη απώλεια ο τραυματίας Μπόκσιτς.

Η ταυτότητά της

Ως Κροατία λαμβάνει μέρος για πρώτη φορά σε τελική φάση του θεσμού. Στα προκριματικά εξασφάλισε την παρουσία της (χάρη στην... έμπνευση της ΕΠΟ να την αντιμετωπίσουμε στη Θεσσαλονίκη με τις γνωστές συνέπειες) ως δεύτερη του 1ου ομίλου πίσω από τη Δανία και μπροστά από Ελλάδα, Σλοβενία, Βοσνία. Στον αγώνα κατάταξης κέρδισε την Ουκρανία (2 - 0, 1 - 1). Σε 10 παιχνίδια είχε 5 νίκες, 4 ισοπαλίες και 1 ήττα με 20 - 13 γκολ. Στην ομοσπονδία (Χρβάτσκι Νογκομάτνι Σαβέζ) είναι εγγεγραμμένοι 82.000 παίχτες. Χρώματά της κόκκινο, άσπρο και μπλε. Κατέχει, από τις 20/5, την 19η θέση στη βαθμολογία της ΦΙΦΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ