Παρασκευή 12 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Οργιάζει το παράνομο στοίχημα

Το Μουντιάλ δεν είναι μόνο γκολ και θέαμα. Αποτελεί ακόμα "χρυσή" ευκαιρία για κάθε είδους επιχειρηματικές δραστηριότητες. Νόμιμες αλλά και παράνομες, όπως το στοίχημα. Παράδεισος του παράνομου τζόγου και ειδικά των στοιχημάτων είναι η Ταϊλάνδη. Σύμφωνα με πρόχειρες εκτιμήσεις της αστυνομικής διεύθυνσης της Μπανγκόνγκ, στα γραφεία στοιχημάτων αναμένεται να παιχτούν κοντά στα 200 δισ. (!) δρχ. από όλη την Ασία, κατά τη διάρκεια των αγώνων του Παγκόσμιου Κυπέλλου της Γαλλίας.

Οι "μπουκ" είναι εκτός νόμου στην Ταϊλάνδη, αλλά αυτό δεν τους εμποδίζει να θησαυρίζουν μαζεύοντας τα στοιχήματα από δεκάδες χώρες. Η Αστυνομία προσπαθεί (;) μάταια να εξαρθρώσει τα κυκλώματα του παράνομου στοιχήματος. Οργανώνει επιχειρήσεις, οι περισσότερες όμως καταλήγουν σε φιάσκο.

Αντίθετα, στο Χονγκ Κονγκ οι αρχές είναι πιο αποτελεσματικές. Η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε 44 άτομα, μεταξύ των οποίων ήταν και οκτώ γυναίκες, για παράνομα στοιχήματα σε αγώνες του Παγκόσμιου Κυπέλλου. Αστυνομικοί με πολιτικά στοιχημάτισαν υπέρ των Σκοτσέζων και όταν μετά το τέλος των αγώνων οι υπεύθυνοι των στοιχημάτων τούς ζήτησαν τα χρήματα που έπαιξαν, αυτοί έδειξαν τις αστυνομικές τους ταυτότητες και προχώρησαν στις συλλήψεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ