Παρασκευή 12 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΑΡΟΚΟ - ΝΟΡΒΗΓΙΑ 2 - 2
Αυτοκτόνησαν οι Αραβες

Οι έξοδοι... αυτοκτονίας του Μαροκινού τερματοφύλακα Ντρις Μπενζερκί έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο 2 - 2 του "Ντε Μοσόν" του Μονπελιέ ανάμεσα στην αφρικανική ομάδα και τη Νορβηγία στα πλαίσια του 1ου ομίλου. Οι Σκανδιναβοί σε καμία περίπτωση δε δικαιολόγησαν τα προγνωστικά, που τους θέλουν να φτάνουν ψηλά και αν δεν ήταν ο Μπενζερκί, που φέρει ακέραια ευθύνη και στα δυο γκολ, θα γνώριζε την ήττα από το Μαρόκο που έδειξε τεχνικά στοιχεία στο παιχνίδι του. Ο Μουσταφά Ελ Χατζί άνοιξε το σκορ στο 38 με ατομική προσπάθεια και ήταν αυτός που πλαγιοκοπούσε την αντίπαλη άμυνα. Οι Νορβηγοί είχαν την τύχη να ισοφαρίσουν στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ύστερα από λάθος εκτίμηση του Μπενζερκί και αυτογκόλ του Τσίπο.

Ο Χαντά έβαλε και πάλι τους Μαροκινούς μπροστά στο σκορ στο 59, όμως και πάλι ένα ολέθριο σφάλμα του τερματοφύλακα στην έξοδο έδωσε την ευκαιρία στον Νταν Εγκεν να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα.

"Είμαι ικανοποιημένος από το 2 - 2. Με εξέπληξε το Μαρόκο με την απόδοσή του", παραδέχτηκε ο τεχνικός των Νορβηγών, Εγκιλ Ολσεν, ενώ ο συνάδελφός του Ανρί Μισέλ είπε: "Θα μπορούσαμε να είχαμε φύγει νικητές από το γήπεδο. Καταστρώσαμε ένα αγωνιστικό πλάνο το οποίο όμως δεν τηρήθηκε".

Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Ταϊλανδού Πράσεντ που "κιτρίνισε" τον Τσίμπα.

ΝΟΡΒΗΓΙΑ: Γκρόντας, Μπιόρντμπι, Μπεργκ, Γιόνσεν, Εγκεν, Μίκλαντ, Λεόναρτσεν, Χ. Φλο (72 Σολμπάκεν), Ρέκνταλ, Σόλσκιερ (46 Ρίσεθ), Α. Φλο.ΜΑΡΟΚΟ: Μπενζερκί, Σαμπέρ, Ναϊμπέτ, Ροσί, Ελ Χαντριούι, Ελ Χαλέι (90 Αζούζι), Ελ Χατζί, Χαντά (87 Χατάμπι), Τσίπο (78 Αμζινέ), Τσίμπα, Μπασίρ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ