Παρασκευή 12 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΓΑΛΛΙΑ - Ν. ΑΦΡΙΚΗ
Η οικοδέσποινα και η πρωτάρα

Η οικοδέσποινα Γαλλία ρίχνεται σήμερα στις 10.00μμ (ΕΤ1) στη μάχη του Μουντιάλ για τον 3ο όμιλο και όπως δηλώνει ο τεχνικός Εμέ Ζακέ είναι "καταδικασμένη να κερδίσει". Χαρακτηριστικά ο τεχνικός των τρικολόρ δηλώνει: "Είμαστε αποφασισμένοι να ξεκινήσουμε νικηφόρα το θεσμό. Πρέπει να βρούμε τον τρόπο να διασπάσουμε ένα τοίχο με 11 παίκτες μπροστά στην εστία τους. Νομίζω ότι κάπως έτσι θα παρουσιαστεί η Ν. Αφρική, αφού θα προσπαθήσει να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα". Το μεγάλο αστέρι των Γάλλων Ζινεντίν Ζιντάν θα δώσει κανονικά το "παρών" στο Βελοντρόμ της Μασσαλίας και δηλώνει: "Είμαι εντάξει δεν πονάω πλέον. Τώρα είμαι πλέον πανέτοιμος. Γνωρίζω ότι οι αντίπαλοί μας θα προσπαθήσουν με αμυντική τακτική να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα, όμως τελικά εμείς θα είμαστε οι νικητές. Ενα καλό ξεκίνημα θα λειτουργήσει θετικά και στην ψυχολογία μας".

Οσον αφορά τον αγωνιστικό τομέα ο Μανουέλ Πετί κερδίζει πόντους στη βασική 11άδα στο κέντρο δίπλα στον Ζιντάν, ενώ ο Γιούρι Τζοργκαέφ θα είναι περισσότερο επιθετικός παρά μέσος. Ο Ζακέ θα στήσει με σύστημα 4-3-3 του "πετεινούς".

Οι πρωτάρηδες παίκτες της Νότιας Αφρικής θα καθοδηγηθούν από τον πάγκο έχοντας... γαλλική βοήθεια. Ο τεχνικός Φιλίπ Τρουσιέ θα βρεθεί κόντρα στην... πατρίδα του και ρεαλιστής δηλώνει:

"Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε. Αν σκεφτεί κανείς αυτόν τον αγώνα θα πει ότι η Εθνική μας δεν έχει καμιά τύχη. Ομως στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει λογική".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ