Παρασκευή 9 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΩΗΝ ΔΕΚΟ
Τρίβει τα χέρια του το κεφάλαιο

Ολοκληρώθηκε στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή η συζήτηση του αντιδραστικού νομοσχεδίου που ανατρέπει πλήρως τις εργασιακές σχέσεις στις πρώην ΔΕΚΟ και σύμφωνα με τον προγραμματισμό αναμένεται να ψηφιστεί από την Ολομέλεια μέσα στην ερχόμενη βδομάδα.

Υπερασπιζόμενος το αντεργατικό τερατούργημα, ο υφυπουργός Απασχόλησης Γ. Γιακουμάτος ισχυρίστηκε ότι με αυτό μεταξύ άλλων θα χτυπηθεί και η «διαπλοκή», για να πάρει την πληρωμένη απάντηση από τον βουλευτή του ΚΚΕ Ν. Γκατζή, ο οποίος αναφέρθηκε στη σκανδαλώδη χαριστική ρύθμιση υπέρ των μεγαλοκαναλαρχών που απαλλάσσονται από το φόρο τηλεοπτικής διαφήμισης. «Χαρίζετε, είπε, 100 εκατομμύρια Ευρώ στους καναλάρχες και την ίδια στιγμή στύβετε τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους. Είναι αυτό διαπλοκή ή δεν είναι; Ζητάτε και εσείς εύνοια από τα κανάλια για αυτό με το νομοσχέδιο τους χαρίζετε τα εκατομμύρια ευρώ».

Αναφερόμενος στην ουσία του νομοσχεδίου, είπε ότι ο στόχος του είναι να προχωρήσει στη γρήγορη ιδιωτικοποίηση των ΔΕΚΟ και στην πλήρη απελευθέρωση της «αγοράς εργασίας» όπως επιτάσσει και η απόφαση κορυφής της ΕΕ στη Λισαβόνα. Με την απόφαση αυτή, είπε, συμφωνεί όχι μόνο η ΝΔ, αλλά και το ΠΑΣΟΚ που σήμερα χύνει κροκοδείλια δάκρυα, ενώ και ο ΣΥΝ έδωσε μάχη απλώς για το χρονοδιάγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων. Το ΚΚΕ, τόνισε, δεν είναι όψιμος πολέμιος των ιδιωτικοποιήσεων, αφού πάντα πάλευε και πήγαινε κόντρα στις αντιδραστικές καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις που προωθεί η ΕΕ. Σήμερα, είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ, η κυβέρνηση βάζει ταφόπλακα στα εργασιακά, οικονομικά και κοινωνικά δικαιώματα και στοχεύει στο άνοιγμα των πυλών, προκειμένου να περάσουν όλα στο ιδιωτικό κεφάλαιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ