Παρασκευή 9 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Με τις συνεπείς δυνάμεις του ΠΑΜΕ

Είναι γεγονός (που αναγνωρίζουν εχθροί και φίλοι) πως οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ είναι αυτές, που παλεύουν σε κάθε απεργία και το ίδιο θα κάνουν και σ' αυτήν τη γενική απεργία, στις 14 Δεκέμβρη, με καθημερινές εξορμήσεις, περιοδείες, μοίρασμα υλικού και πολλή συζήτηση.

Είναι αυτή η δράση, σε συνδυασμό με το διεκδικητικό του πλαίσιο, που έχει κάνει το ΠΑΜΕ τη μοναδική δύναμη, στην οποία προσβλέπει και ακουμπάει το αγωνιστικό κομμάτι των εργαζομένων. Είναι αυτή η δράση, που έχει κάνει το κράτος να φροντίζει να παρακολουθεί «στενά» το ΠΑΜΕ.

Η αξία, βέβαια, της δράσης μπροστά στην απεργία, θα πρέπει να κατευθυνθεί στο κομμάτι εκείνο των εργαζομένων, το οποίο δεν έχει μπει δυναμικά στο προσκήνιο του αγώνα. Στους συναδέλφους εκείνους, οι οποίοι, πνιγμένοι από τις κάρτες, τα δάνεια, τα φροντιστήρια, το πετρέλαιο ή και τις πιέσεις της εργοδοσίας, θεωρούν πως δεν έχουν περιθώριο να χάσουν το μεροκάματο. Με αυτούς τους συναδέλφους πρέπει να κουβεντιάσουμε περισσότερο.

Να εξηγήσουμε ότι η αποχή από τους αγώνες λειτουργεί ως άλλοθι για την κυβέρνηση και το κεφάλαιο, για να πουν ότι υπάρχει αποδοχή ή ανοχή σ' αυτήν την πολιτική. Αλλά λειτουργεί σαν άλλοθι και για τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες, για να χρησιμοποιούν το επιχείρημα ότι ο κόσμος δεν «τραβάει» για αγώνες και έτσι να δικαιολογούν τις θεωρίες του διαλόγου.

Να αναγνωρίσουμε την αγωνία τού «τι βγαίνει από τους αγώνες;», εξηγώντας τις ευθύνες των συμβιβασμένων πλειοψηφιών σε ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, που προκηρύσσουν απεργίες χωρίς καμιά οργάνωση και με μόνη επιδίωξη την εξόντωση και την αναποτελεσματικότητα.

Να τους πείσουμε ότι αυτά που χάνουν καθημερινά από τις αυξήσεις των βασικών αγαθών, από το πετσόκομμα των κοινωνικών παροχών, είναι πολλαπλάσια από το «χαμένο» μεροκάματο της απεργίας.

Να αναδείξουμε αυτό που πραγματικά συμβαίνει στη βάση της κοινωνίας, ότι κανένας δεν είναι ικανοποιημένος από την πολιτική που ασκείται είτε από το ΠΑΣΟΚ χθες, είτε από τη ΝΔ σήμερα και, ταυτόχρονα, κανένα από τα δυο κόμματα δεν μπορεί να ικανοποιήσει τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων και της νεολαίας.

Αυτό το εκρηκτικό μείγμα πρέπει να πυροδοτηθεί, ανατινάζοντας συθέμελα το σάπιο σύστημα που μας εκμεταλλεύεται.

Η μαζική συμμετοχή στη γενική απεργία, στις 14 του Δεκέμβρη, κάτω από τα πανό του ΠΑΜΕ είναι η πιο συνεπής απάντηση.


Βασίλης ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
Μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τρεις γενιές προλετάριοι για να πλουτίζει η ολιγαρχία (2006-08-13 00:00:00.0)
Ο αγωνιστικός προσανατολισμός έφερε αποτέλεσμα (2006-06-08 00:00:00.0)
Στη μάχη για την επιτυχία της απεργίας (2005-05-10 00:00:00.0)
Η αυριανή απεργία (2004-10-20 00:00:00.0)
Απεργούν για μόνιμη και σταθερή δουλιά (2004-09-29 00:00:00.0)
Αγώνας κόντρα στους «διαλόγους» (2000-10-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ