Σάββατο 10 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Ολοι μαζί για ένα άλλο σχολείο

Η Μαθητική Επιτροπή του ΚΣ της ΚΝΕ χαιρετίζει, με ανακοίνωσή της, τη συμμετοχή χιλιάδων μαθητών πίσω από τα πανό των Συντονιστικών τους στις μεγάλες κινητοποιήσεις, που πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας, από την Αλεξανδρούπολη ως την Κρήτη. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Δηλώνουμε τη στήριξή μας στους αγώνες των μαθητών για άλλο σχολείο, άλλη Παιδεία, άλλη ζωή. Δηλώνουμε την καταδίκη μας σε όλες τις προσπάθειες εκφοβισμού, αφού, για άλλη μια φορά, οι απειλές και οι αποβολές έπεφταν βροχή, προκειμένου οι μαθητές να μη διαδηλώσουν, να μη βροντοφωνάξουν το σύνθημά τους "θέλουμε να μάθουμε, θέλουμε και να ζήσουμε". Κανένας μαθητής, όμως, δεν πτοήθηκε.

Η σημερινή κυβέρνηση συνεχίζοντας την αντιεκπαιδευτική πολιτική του ΠΑΣΟΚ εντείνει τον ταξικό χαρακτήρα του σχολείου, οδηγεί στη μορφωτική υποβάθμιση των παιδιών των λαϊκών στρωμάτων. Η είσοδος των επιχειρήσεων στα σχολεία, ο στόχος κατηγοριοποίησης τους, ο εντεινόμενος αυταρχισμός θα βρουν απάντηση από τους μαθητές, αλλά και όλο το λαϊκό κίνημα. Ολοι μαζί, μαθητές, φοιτητές, εργατιά, για να διεκδικήσουμε όχι άλλο ένα σχολείο που εξοντώνει και δε μορφώνει, αλλά ένα πραγματικά άλλο σχολείο, το ενιαίο 12χρονο δημόσιο και δωρεάν, το σχολείο των λαϊκών αναγκών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ