Σάββατο 10 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΑΘΗΤΕΣ
Συνεχίζουμε...

Το σύνθημά τους έφτασε παντού, από χιλιάδες μαθητές, σε εκατοντάδες σχολεία. Και είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τη δράση τους. Εξάλλου αυτό φάνηκε και από τη μεγάλη συμμετοχή μαθητών στο Συντονιστικό, που έγινε αμέσως μετά την πορεία στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων. «Δεν έπεφτε καρφίτσα», όχι μόνο στην αίθουσα, αλλά μέχρι και οι σκάλες, που οδηγούν στον όροφο όπου βρίσκεται το Συνδικάτο, είχαν «φρακάρει» από μαθητές.

Ο λόγος: «Τους δείξαμε ότι δεν πάει άλλο με τη ζωή - λάστιχο, με τα φροντιστήρια, με το σχολείο που δε μας μορφώνει. Πήρανε το μήνυμά μας ότι δε θα παραιτηθούμε από τα δικαιώματα και όνειρά μας. Συνεχίζουμε...», αναφέρουν οι ανακοινώσεις των Συντονιστικών Αγώνα Σχολείων και ΤΕΕ Αθήνας.

Και υπογραμμίζουν: «Δε θέλουμε:

  • Τις επιχειρήσεις στα σχολεία μας.
  • Μαθήματα από τους επιχειρηματίες, που δίνουν μισθούς - ψίχουλα στους γονείς μας.
  • Να μας μαθαίνουν ότι για να επιβιώσουμε πρέπει να φάμε τον διπλανό μας.
  • Να μας χωρίζουν με βάση την τσέπη των γονιών μας.
  • Να έχουμε κάμερες πάνω από τα κεφάλια μας, μέσα στα σχολεία μας.
  • Να μας πηγαίνουν σε φιέστες της ΕΕ για να χειροκροτάμε αυτούς που επιτίθενται στα δικαιώματα και τα όνειρά μας.
  • Ζωή - πατίνι, σχολείο που εξοντώνει».

Οι μαθητές θα προχωρήσουν σε πανελλαδικό Συντονιστικό την Κυριακή 18 Δεκέμβρη, στη 1 το μεσημέρι, προκειμένου να οργανώσουν την επόμενη κινητοποίηση. Παράλληλα, στις 23 Δεκέμβρη, θα τα «ψάλλουν» με τα αγωνιστικά τους κάλαντα, στην υπουργό Παιδείας, πραγματοποιώντας παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο, στη 1 το μεσημέρι, με κύριο αίτημα να μην μπει καμία απουσία, να μην υπάρξει καμία ποινή για τους μαθητές.

Μέχρι τότε, «συνεχίζουμε τον αγώνα μας! Με τους φοιτητές - σπουδαστές, με τους γονείς μας, με όλους τους εργαζόμενους. Θέλουμε το ζήτημα της Παιδείας να γίνει υπόθεση όλων! Συνεχίζουμε συντονισμένοι με τους συμμαθητές μας από όλη την Ελλάδα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ