Σάββατο 10 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΙΔΕΙΑ
Είχαν έτοιμη την απάντηση

Τα παρακάτω λόγια ανήκουν στην υπουργό Παιδείας Μ. Γιαννάκου, από το χτεσινό μήνυμά της για την Παγκόσμια Μέρα του Παιδιού:

«Τα παιδιά είναι το μέλλον του κόσμου. Οσο κοινότοπη και τετριμμένη κι αν ακούγεται αυτή η φράση, κρύβει μία βαθύτατη αλήθεια: Από την ανατροφή υγιών, ισορροπημένων και ευτυχισμένων παιδιών, εξαρτάται η ευημερία του πλανήτη μας. Δυστυχώς, πολλές φορές παρασυρμένοι από τις αυξημένες υποχρεώσεις και τα πολύπλοκα προβλήματα της ενήλικης ζωής, παραλείπουμε να ασχοληθούμε με τα αθώα παιδικά βλέμματα, που μας περιστοιχίζουν, και δεν προσπαθούμε να καταλάβουμε τι είναι αυτό που χρειάζονται για να είναι ευτυχισμένα».

Χθες, οι μικροί μαθητές το δήλωσαν ξεκάθαρα: Θέλουν δημόσιο και δωρεάν σχολειό. Θέλουν να μορφώνονται και να ζουν. Θέλουν έναν κόσμο καλύτερο και απαιτούν το σχολείο να τους δίνει τα εφόδια για να φτιάξουν αύριο τον κόσμο καλύτερο.

Ολα αυτά δεν τα είδε χθες η υπουργός Παιδείας. Ομως οι μαθητές, χωρίς να γνωρίζουν το υποκριτικό μήνυμά της, είχαν έτοιμη την απάντηση: «Σεβασμός στο μέλλον σας»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ