Σάββατο 10 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
«Οι επιχειρήσεις δεν μπαίνουν στα σχολειά»!

Στον Πειραιά, λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι από κάθε δρόμο που οδηγεί στην πλατεία Κοραή, ξεχύνονταν μπλόκα μαθητών από πλήθος σχολείων της περιοχής που με συνθήματα, πανό αλλά και ζωντανό παλμό κατέκλυσαν κυριολεχτικά την κεντρική πλατεία. Ανταποκρινόμενοι στο αγωνιστικό κάλεσμα του Συντονιστικού Αγώνα Μαθητών πραγματοποίησαν μια ιδιαίτερα μαχητική και δυναμική συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας. Μαζί τους ήταν και οι σπουδαστές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού, Ασπροπύργου και Υδρας αλλά και γονείς και εκπαιδευτικοί.

Οι μαθητές διασχίζοντας τις οδούς Ηρώων Πολυτεχνείου, Ελ. Βενιζέλου, Γρ. Λαμπράκη και 2ας Μεραρχίας έδωσαν ένα βροντερό αγωνιστικό παλμό σε όλο το κέντρο της πόλης. «Μαριέττα, Κωστάκη, ακούστε το καλά, οι επιχειρήσεις δεν μπαίνουν στα σχολειά», ήταν ένα από τα συνθήματα των παιδιών. Οταν η πορεία έφτασε έξω από τα «ΜακΝτόναλντς» στο Πασαλιμάνι, πέταξαν αυγά στην είσοδο του καταστήματος, διαμαρτυρόμενοι για τις ορέξεις των εκπροσώπων και αυτής της πολυεθνικής να εισβάλει στα σχολεία. Οι μαθητές συνέχισαν την πορεία τους μέχρι το λιμάνι του Πειραιά.

Στην κινητοποίηση των μαθητών συμμετείχε και ο δήμαρχος Νίκαιας Στέλιος Μπενετάτος μαζί με τον πρόεδρο της Ενωσης Γονέων Νίκαιας. Αξίζει να σημειώσουμε πως η Δημαρχιακή Επιτροπή για την Παιδεία στην Κοκκινιά έχει πάρει απόφαση για κινητοποίηση το επόμενο διάστημα στο υπουργείο Παιδείας, διεκδικώντας κονδύλια για την Παιδεία.

Στο πλευρό των μαθητών στάθηκε και ο Μιχ. Νουφαρίτσης, μέλος της Γραμματείας Πειραιά του ΠΑΜΕ εκφράζοντας τη συμπαράσταση του Μετώπου στον αγώνα για το 12χρονο δημόσιο και δωρεάν σχολείο, ενάντια στην εφαρμοζόμενη πολιτική που δημιουργεί το σχολείο των πολυεθνικών. Ο Μ. Νουφαρίτσης επισήμανε την ανάγκη συσπείρωσης του λαού, για να ανατραπεί συνολικά η αντιδραστική πολιτική που εφαρμόζουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ