Τρίτη 13 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εικαστικές προσκλήσεις

Εργο του Δ. Ανδρεαδάκη
Εργο του Δ. Ανδρεαδάκη
Εικόνες της πλαζ. Ανθρωποι χαλαροί, ξαπλωμένοι στην άμμο, καθισμένοι σε πολυθρόνες, χαίρονται τον ήλιο, αποκομμένοι, ο καθένας στο δικό του κόσμο. Κι άλλοι, κάτω από το ντους, μοιάζουν ξαφνιασμένοι απ' τη δροσιά του νερού που πέφτει με ορμή στο σώμα τους. Πάνω σ' αυτή τη θεματολογία, κινείται η καινούρια δουλιά του ζωγράφου Δημήτρη Ανδρεαδάκη, που φιλοξενείται (έως 31/12) στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών (Γλύκωνος 4). Σημειώνουμε ότι τα έργα της έκθεσης παρουσιάζονται στο λεύκωμα των εκδόσεων «Αδάμ», στο οποίο περιλαμβάνεται ακόμα μία συζήτηση μεταξύ του καλλιτέχνη, του Ντένη Ζαχαρόπουλου και της Πέγκυς Κουνενάκη.

  • Δημήτρης Μυταράς, Χρίστος Καράς, Κωστής Γεωργίου και Χρήστος Αντωναρόπουλος συμμετέχουν στην έκθεση, που φιλοξενείται έως 31/12 στην αίθουσα τέχνης «Athens Art Space» (Δημοκρίτου και Στρατιωτικού Συνδέσμου 23).
  • «Μορφές: Μία αρχιτεκτονική συναισθημάτων και προσποιήσεων», είναι ο τίτλος της έκθεσης ζωγραφικής και χαρακτικής της Αθηνάς Κάρκα, που εγκαινιάστηκε χτες στην Πινακοθήκη «Ψυχάρη 36» (Κυπριάδου). Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 18/12.
  • Η πρόσφατη εικαστική δημιουργία του Γιάννη Αδαμάκου παρουσιάζεται στην έκθεση που φιλοξενείται στην γκαλερί «Zina Athanassiadou» (Π. Π. Γερμανού 5, Θεσσαλονίκη). Θα διαρκέσει έως τις 4 Γενάρη.
  • Στο Πολιτιστικό Στέκι του Ανοιχτού Προγράμματος «Διάβαση» (Σταυροπούλου 29, πλατεία Αμερικής), εγκαινιάζεται στις 19/12 (8 μ.μ.) έκθεση χειροποίητου κοσμήματος της Τατιάνας Σκανάτοβιτς. Η δημιουργός με υλικά, όπως μέταλλα, δέρμα, κορδέλες, χάντρες κ.ά., δημιουργεί πρωτότυπα κοσμήματα, γεμάτα χρώμα. Διάρκεια έως 21/12.
  • Δύο σχεδόν χρόνια μετά την πρώτη σειρά από τις «Αταξίες» του Βασίλη Μαύρου, ο ζωγράφος επιστρέφει με ακόμη περισσότερες. «Κι άλλες αταξίες», είναι ο τίτλος της τωρινής του έκθεσης, που φιλοξενείται (έως 31/12) στην γκαλερί «Ζυγός» στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού (Πειραιώς 254).
  • Στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50), παρουσιάζεται (έως 25/12) έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής Σύρων καλλιτεχνών με τίτλο: «Ομορφες Πινελιές από τη Συρία».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ