Τετάρτη 14 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ
Ούτε φωνή ούτε ακρόαση για τις παραβιάσεις της πολυφωνίας

Οι... επιστολές για τις παραβιάσεις της πολιτικής πολυφωνίας εστάλησαν από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) και αναμένονται... απαντήσεις από τους υπεύθυνους των τηλεοπτικών σταθμών!

Το ΕΣΡ εξακολουθεί ουσιαστικά ν' αντιμετωπίζει σχεδόν απαξιωτικά το μείζον θέμα της αντικειμενικότητας και του πλουραλισμού, με την πλειοψηφία του να εμμένει σε... αλληλογραφίες με τους καναλάρχες. Τη στιγμή που από τα ίδια τα στοιχεία του ΕΣΡ είναι ηλίου φαεινότερο ότι το ΚΚΕ και άλλα μικρότερα κόμματα φιμώνονται καθημερινά από τους μεγάλους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Ο αντιπρόεδρος του ΕΣΡ, Δ. Χαραλάμπης, χτες είπε ότι έχουν σταλεί οι επιστολές και μέσα σε δέκα μέρες θα πρέπει οι υπεύθυνοι των σταθμών να έχουν στείλει διευκρινίσεις για τις παραβιάσεις. Η πλειοψηφία του ΕΣΡ «υποβιβάζει» την αντικειμενική και επί ίσοις όροις ενημέρωση, γυρίζοντας την πλάτη του σ' έναν από τους κυριότερους κρίκους που αφορά στην ενημέρωση των πολιτών. Να υπενθυμίσουμε ότι στην περασμένη συνεδρίαση υπέρ του να κληθούν στο ΕΣΡ εκπρόσωποι των τηλεοπτικών σταθμών για τις παραβιάσεις είχαν ψηφίσει η Ιρις Αυδή και ο Γιάννης Παπακώστας. Ο Δ. Χαραλάμπης διευκρίνισε χτες ότι επιστολές έχουν σταλεί στους τέσσερις τηλεοπτικούς σταθμούς που το ΚΚΕ έχει χαμηλά ποσοστά και επιστολές σε τρεις τηλεοπτικούς σταθμούς για χαμηλά ποσοστά στο ΣΥΝ. Η πλειοψηφία του ΕΣΡ θεωρεί, όπως φαίνεται, ικανοποιητικά τα ποσοστά του ΚΚΕ, όταν ξεπερνούν έστω και κατ' ελάχιστο το 3%! Για τον αντιπρόεδρο του ΕΣΡ εξάλλου, όπως είπε χτες, η πολυφωνία «μπορεί να είναι πολλά πράγματα», ενώ ουσιαστικά δεν αποδέχεται και την αναλογική μεταχείριση των κομμάτων.

Σε σχέση με τις μετοχικές συνθέσεις των τηλεοπτικών σταθμών ALPHA και COSMOPOLIS, έχουν κλείσει μήνες κι ακόμα το τοπίο παραμένει θολό, αφού το ΕΣΡ δεν έχει -όπως είπε ο Δ. Χαραλάμπης- στα χέρια του το μετοχικό κεφάλαιο και τις μεταβιβάσεις. Κάθε φορά η αιτιολογία είναι ότι δεν έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος από τις οικονομικές υπηρεσίες και τώρα από τη νομική υπηρεσία και τους δικηγόρους του ΕΣΡ. Είναι τυχαία άραγε η τόσο μεγάλη καθυστέρηση του ελέγχου του ιδιοκτησιακού καθεστώτος και των μεταβιβάσεων που έχουν γίνει στο μετοχικό κεφάλαιο των δύο τηλεοπτικών σταθμών;..

Στη χτεσινή Ολομέλεια δεν έγινε αποδεκτή η αίτηση θεραπείας του SEVEN σχετικά με προηγούμενη απόφαση του ΕΣΡ για αναστολή της άδειάς του για ένα μήνα. Από τη χτεσινή συνεδρίαση απουσίαζε το μέλος Γιάννης Παπακώστας. Στην ψηφοφορία υπήρξε ισοψηφία (3-3) και η απόρριψη της αίτησης πέρασε με τη διπλή ψήφο του προέδρου. Στο SEVEN Θεσσαλονίκης, επειδή λειτουργεί σε μη δηλωθέντα δίαυλο, επιβλήθηκε πρόστιμο 20.000 ευρώ.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις επί του νομοσχεδίου για τη συγκέντρωση και τις αδειοδοτήσεις, ο Δ. Χαραλάμπης είπε ότι ακόμη ο υπουργός Επικρατείας δεν έχει ζητήσει τη γνώμη του ΕΣΡ. Υπογράμμισε ότι ο νόμος θα πρέπει να είναι «λειτουργικός, πρακτικός, απλός» προκειμένου οι διαδικασίες για τη χορήγηση αδειών να ολοκληρωθούν γρήγορα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ελεγχος για την προβολή όλων των συνδυασμών (2006-09-20 00:00:00.0)
Ζητά από τα κανάλια μετρήσεις για την πολυφωνία (2006-01-13 00:00:00.0)
Εμμένει στην ανάκληση της άδειας του «Best» (2005-11-09 00:00:00.0)
Ανοίγει ο «φάκελος» των... αποκαλύψεων (2005-02-16 00:00:00.0)
Πρόστιμα συνολικού ύψους 315.000 ευρώ (2005-01-12 00:00:00.0)
Πρόστιμα για 090 και παραβιάσεις διαφημιστικού χρόνου (2004-06-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ