Τετάρτη 14 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Πολλά ... «ρίχτερ»

Αρχίζουν, αύριο, οι παραστάσεις του έργου του Μπεχίτς Ακ «Επτά Ρίχτερ», σε σκηνοθεσία Γεράσιμου Γεννατά, στον Κάτω Χώρο του «Θεάτρου του Νέου Κόσμου». Μετά το σεισμό στο Ιζμίτ, σε μια πολυκατοικία της Κωνσταντινούπολης, οι κάτοικοι περιμένουν ...το σεισμό. Σε ένα διαμέρισμα, ένα ζευγάρι, ξεχωρίζοντας ρούχα για τους σεισμόπληκτους, σκαλίζει μαζί με τις ντουλάπες και το παρελθόν του. Με το φόβο του σεισμού, η καθημερινότητα, τα συναισθήματα, οι διαφορές και οι ματαιώσεις περνούν σε μιαν άλλη διάσταση, σουρεαλιστική, γκροτέσκα, κωμική.

Ο Μπεχίτς Ακ χειρίζεται με μεγάλη μαεστρία τις παράλογες παραμέτρους, το ένστικτο της αυτοσυντήρησης, τα συμφέροντα και τον πανικό της επόμενης μέρας. Μέσα από συγκρούσεις που φτάνουν σε οριακά σημεία, αναδύεται η ανάγκη της αγάπης, οι δισταγμοί των μεγάλων αλλαγών. Μετά το σεισμό τίποτα δε θα είναι όπως πριν.

Η μετάφραση είναι του Πέτρου Μάρκαρη, τα σκηνικά της Μαρίας Βασιλάκη, τα κοστούμια της Ιωάννας Τσάμη και η μουσική επιμέλεια της Μαρίας - Χριστίνας Κριθαρά. Παίζουν: Μιχάλης Μητρούσης, Μαρία Κατσανδρή, Ευθύμιος Παπαδημητρίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ