Τετάρτη 14 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Ισχυρός σεισμός

ΚΑΜΠΟΥΛ.-

Μόνο τέσσερις τραυματισμοί και υλικές ζημιές σε 100 σπίτια είχαν αναφερθεί έως χθες βράδυ από το σεισμό μεγέθους 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε νωρίς την Τρίτη, με επίκεντρο την ορεινή περιοχή Χίντου Κους, στη μεθόριο του Αφγανιστάν με το Τατζικιστάν και το Πακιστάν.

Η δόνηση έγινε αισθητή έως το διοικούμενο από το Πακιστάν τμήμα του Κασμίρ, όπου προκάλεσε πανικό, εξωθώντας πολλούς κατοίκους της περιοχής - όπου δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι πέθαναν στο σεισμό της 8ης Οκτώβρη - να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, ακόμα κι αν επρόκειτο για σκηνές. Ο σεισμός έγινε αισθητός έως το Νέο Δελχί της Ινδίας. Πάντως, το μεγάλο εστιακό βάθος του σεισμού - καταγράφηκε σε βάθος 230 χλμ., σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ - σύμφωνα με έναν Αμερικανό σεισμολόγο, τον Ντον Μπλέικμαν, σημαίνει ότι ήταν λιγότερο πιθανό να προκαλέσει μεγάλες ζημιές.

Στο μεταξύ, χθες, μικροπωλητές των δρόμων που εξαναγκάστηκαν από τις αρχές να απομακρυνθούν από την εμπορική περιοχή όπου βρίσκεται το νεόδμητο πολυτελές ξενοδοχείο Καμπούλ Σιρίνα πραγματοποίησαν διαδήλωση στην Καμπούλ και έριξαν πέτρες εναντίον του κτιρίου, προκαλώντας ζημιές σε μερικά από τα τζάμια του. Η εικόνα των Αφγανών φτωχών μικροπωλητών προφανώς «ενοχλούσε» τους Δυτικούς διπλωμάτες, στρατιωτικούς και τους λοιπούς ενοίκους του ξενοδοχείου...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ