Πέμπτη 15 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ
Ενδεικτικός των κυβερνητικών προτεραιοτήτων

Κομμένος και ραμμένος στις επιδιώξεις της αντιεκπαιδευτικής κυβερνητικής πολιτικής, της πολιτικής που περικόπτει κονδύλια για την Παιδεία, είναι ο προϋπολογισμός της νέας περιόδου για το ΤΕΙ Ηπείρου. Προχτές, στη Γενική Συνέλευση του ΤΕΙ στην Αρτα, ψηφίστηκε συλλήβδην από τους προϊσταμένους των τμημάτων και τους εκπροσώπους της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ ο προϋπολογισμός της νέας περιόδου, που προβλέπει περικοπή των δαπανών ακόμη και για κάλυψη στοιχειωδών αναγκών των σπουδαστών. Μόνη φωνή αντίστασης αποτέλεσε η Πανσπουδαστική ΚΣ, που διά του εκπροσώπου της τον καταψήφισε, υπερασπίζοντας τα συμφέροντα των σπουδαστών και το χαρακτήρα της αποκλειστικά δημόσιας και δωρεάν παιδείας, διεκδικώντας αύξηση των κονδυλίων από τον κρατικό προϋπολογισμό που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες.

Ο προϋπολογισμός του 2006 για το ΤΕΙ Ηπείρου προβλέπει μεταξύ άλλων μείωση των δαπανών για εκτυπώσεις, εκδόσεις και βιβλιοδετήσεις της τάξης των 18.000 ευρώ, για προμήθεια εποπτικών μέσων διδασκαλίας μείωση 80.000 ευρώ, για προμήθεια επιστημονικών συγγραμμάτων λοιπών βοηθημάτων ψηφίστηκε η μείωση κατά 150.000 ευρώ, για βιβλία, περιοδικά το κονδύλι μειώνεται κατά 100.000 ευρώ κλπ. Αξίζει να επισημανθεί ότι για επιδότηση ενοικίου και μεταφορά σπουδαστών δεν προβλέπεται κανένα ποσό(!), ενώ για τη λειτουργία φοιτητικών εστιών το ποσό παραμένει αμετάβλητο.

Τα νούμερα αυτά αποτυπώνουν και αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση στο πλαίσιο της ανταγωνιστικότητας και των αντοχών της οικονομίας, τηρώντας απαρέγκλιτα τους στόχους της Λισαβόνας και έχοντας την πλήρη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, ενθαρρύνει προϋπολογισμούς πείνας που προετοιμάζουν το έδαφος για την παραπέρα εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της ανώτατης εκπαίδευσης, εισάγοντας τις επιχειρήσεις και στο χώρο αυτό. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι ο πρόεδρος του ΤΕΙ Ηπείρου κ. Γκίκας αξίωσε να μην παραβρεθούν φοιτητές στη Γενική Συνέλευση για να αποφευχθεί προφανώς η αντίσταση και αντίδραση σε αυτήν την αντιεκπαιδευτική πολιτική και που απέχει έτη φωτός από τις ανάγκες των σπουδαστών σε στέγαση, σίτιση, τεχνολογικό και επιστημονικό εξοπλισμό, μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό και πτυχία με αξία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ