Πέμπτη 15 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
«ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ»
Στόχος η αύξηση των κερδών των επιχειρήσεων

Με εκπροσώπους των εταιριών της ΑΕΚ, του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού συναντήθηκε χτες ο υπεύθυνος του Αθλητικού Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ, Γεράσιμος Αραβανής

«Πρόκειται για αναγκαστικό βήμα, για να μην καταρρεύσει το σύστημα. Είναι όμως αντίθετο από τη λαϊκή ανάγκη για άθληση». Με τη φράση αυτή περιέγραψε το εγχείρημα για τη δημιουργία της «Σούπερ Λίγκας» (ΣΛ) ο υπεύθυνος του Αθλητικού Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ, Γερ. Αραβανής. Χτες, ως εκπρόσωποι της ΣΛ, οι Π. Κόκκαλης Β' αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Γ. Στράτος αντιπρόεδρος του ΠΑΟ και Γ. Ρόκκας αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΑΕΚ, τον επισκέφτηκαν και τον ενημέρωσαν για τους άξονες και τους στόχους της κίνησης των επιχειρηματιών του ποδοσφαίρου.

Οι εκπρόσωποι της ΣΛ ανέφεραν μεταξύ άλλων ότι αυτή τη στιγμή ο τζίρος είναι περίπου 60 εκατομμύρια ευρώ και προσβλέπουν - με την αναδόμηση - να αυξηθεί... Οι τρεις παράγοντες περιέγραψαν με μελανά χρώματα την υφιστάμενη πραγματικότητα, ρίχνοντας την ευθύνη - χωρίς να ονομάσουν - στους εμπλεκομένους παράγοντες - μεσάζοντες (σ.σ. οι οποίοι βέβαια δε «φύτρωσαν» στη θέση τους, αλλά τοποθετήθηκαν και στηρίχτηκαν από ΠΑΕ). Μίλησαν, μεταξύ άλλων, για διάφορες δυσλειτουργίες και είπαν ότι τα έσοδα της ΕΠΑΕ είναι περίπου 12 δισ. δρχ. ετησίως. Αναρωτώμενοι, εκτός από τα λειτουργικά και κάποιες βελτιώσεις στα γήπεδα, πού ξοδεύτηκαν τα υπόλοιπα... Παραδέχτηκαν πως για τρία ακόμα χρόνια δεν μπορεί να γίνει κεντρική διαχείριση στα τηλεοπτικά, αλλά δεν ήταν αρνητικοί αυτό να συμβεί αργότερα.

Η άποψη του ΚΚΕ είναι ότι η «Σούπερ Λίγκα» στην ουσία θα κάνει τους όρους ανάπτυξης, παραγωγής και πώλησης του «προϊόντος» πιο ελκυστικούς. Δεν έχει όμως καμιά σχέση με το λαϊκό δικαίωμα - ανάγκη στην άθληση. Αφορά τις επιχειρήσεις και τα κέρδη τους. Στις δηλώσεις του, ο Γερ. Αραβανής τόνισε: «Αυτό που κάνουν είναι μια φυσιολογική εξέλιξη ανάπτυξης του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Θέλουν να βάλουν νέους όρους και δεδομένα, ώστε περισσότερο απρόσκοπτα και αποτελεσματικά να λειτουργήσουν οι ΠΑΕ και το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, με στόχο φυσικά να αυξηθούν τα κέρδη τους.

Είναι αντικειμενική αναγκαιότητα, στο δρόμο που έχουν βάλει το ποδόσφαιρο, δεν έχει όμως καμιά σχέση με τις λαϊκές ανάγκες για άθληση, ανάπτυξη της νεολαίας και της κοινωνίας. Εμείς αναγνωρίζουμε ότι δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν άλλο δρόμο, για τα συμφέροντά τους, αλλά τους είπαμε ξεκάθαρα πως το ΚΚΕ αγωνίζεται σε αντίθετη κατεύθυνση. Εξυπηρετεί τα συμφέροντα της νεολαίας και του λαού μας. Για το δικαίωμά τους στην άθληση, την ανάπτυξη της φυσικής αγωγής, του σχολικού και ερασιτεχνικού αθλητισμού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ