Πέμπτη 15 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ
Η κυβέρνηση βγάζει την ουρά της απ' έξω
  • Τα προβλήματά τους παρέθεσαν χτες οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία σε συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΚΚΕ
  • Σήμερα το πρωί παράσταση διαμαρτυρίας στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού

Δικαίωμα στην άθληση έχουν και τα άτομα με ειδικές ανάγκες

Eurokinissi

Δικαίωμα στην άθληση έχουν και τα άτομα με ειδικές ανάγκες
Να έρθουν σε ρήξη με το σύστημα που συντηρεί τον αθλητισμό σαν εμπόρευμα και σκοπό έχει μόνο το κέρδος, κάλεσε η Λούλα Καρατζά, μέλος του Τμήματος Αθλητισμού της ΚΕ του ΚΚΕ, τους εκπροσώπους του ΔΣ της Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (EAOM - ΑΜΕΑ) στο πλαίσιο συνάντησης που έγινε χτες στον Περισσό με αντιπροσωπεία του Κόμματος.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμη, ο Παναγιώτης Κοσιώνης, βουλευτής Αχαΐας και αντιπρόεδρος της Βουλής, ο Χάρης Χουρδάκης, μέλος του Τμήματος Υγείας - Πρόνοιας της ΚΕ. Η συνάντηση έγινε ενόψει και της σημερινής παράστασης διαμαρτυρίας της Ομοσπονδίας στη ΓΓΑ προκειμένου να ζητήσουν τη λύση στα αιτήματά τους από τον υφυπουργό ΑΘλητισμού Γιώργο Ορφανό.

Οπως τόνισε η Λούλα Καρατζά, στον καπιταλισμό «ο αθλητισμός αντικαθιστά την έλλειψη αξιών και αρχών με τον στείρο ανταγωνισμό και έχει τη μορφή της ρωμαϊκής αρένας. Το κράτος βγάζει την... ουρά του απ' έξω όταν πρόκειται να χρηματοδοτήσει τον ερασιτεχνικό μαζικό αθλητισμό σε όλους τους τομείς του, στέλνοντας ουσιαστικά τους συλλόγους στα χέρια των χορηγών. Τα άτομα με αναπηρία που έχουν ανάγκη τον αθλητισμό θα πρέπει να γίνουν πιο απαιτητικοί στα ζητήματα που τους απασχολούν, τα οποία πρέπει να έχουν σφαιρική σημασία. Για παράδειγμα, ο αθλητισμός στα σχολεία ακόμα και για παιδιά που έχουν κάποια αναπηρία είναι ένα βασικό ζήτημα που θα πρέπει να τεθεί, όπως και η έλλειψη υποδομών για τα συγκεκριμένα άτομα αλλά και η ενίσχυση των συγκεκριμένων σωματείων», δήλωσε χαρακτηριστικά η Λούλα Καρατζά.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΕΑΟΜ - ΑΜΕΑ Κυριάκος Γριβέας, έκανε αναφορά στα αιτήματα προς τον υφυπουργό που έχει αυτή τη στιγμή η Ομοσπονδία και αφορούν:

  • Την άμεση καταβολή 425.000 ευρώ που υπολείπονται σαν ενίσχυση για το κλείσιμο του φετινού προϋπολογισμού
  • Την επιχορήγηση των σωματείων
  • Την πρόσβαση των αθλητών ΑΜΕΑ στους αθλητικούς χώρους και τα πριμ των Παραολυμπιονικών

Ακόμα, σχολίασε τη χτεσινή απόφαση του υφυπουργού να ανακοινώσει κάποιες επιχορηγήσεις που όμως σύμφωνα με τον Κ. Γριβέα, αφορούν περισσότερο τους παραολυμπιονίκες και όχι συνολικά τα αιτήματα της Ομοσπονδίας.

Για την ανάγκη του αθλητισμού που γίνεται μεγαλύτερη στα άτομα με ειδικές ανάγκες αλλά και το μονόδρομο της ρήξης με τη σημερινή πολιτική που εφαρμόζουν οι αρμόδιοι μίλησε ο Χ. Χουρδάκης. Ο Π. Κοσιώνης δήλωσε τη συμπαράσταση του Κόμματος στα προβλήματα της Ομοσπονδίας, ενώ τόνισε και τη βοήθεια που θα έχουν στην προσπάθειά τους από τους κομμουνιστές βουλευτές σε ό,τι αφορά το κοινοβουλευτικό έργο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να δοθούν άμεσες λύσεις στα προβλήματα της Ομοσπονδίας και των σωματείων (2018-05-30 00:00:00.0)
Αγωνιστικές διεκδικήσεις του αναπηρικού κινήματος... (2009-11-13 00:00:00.0)
Απόφαση για κλιμάκωση των αγώνων (2008-02-26 00:00:00.0)
Με βραβεύσεις καλύπτει την... αδιαφορία (2006-12-21 00:00:00.0)
Εκσυγχρονιστικοί αποκλεισμοί στην ΕΣΑΕΑ (1997-05-16 00:00:00.0)
Εκσυγχρονιστικοί αποκλεισμοί στην ΕΣΑΕΑ (1997-05-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ