Παρασκευή 16 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εκσυγχρονιστικοί αποκλεισμοί στην ΕΣΑΕΑ

Τη νόθα κυβερνητική πλειοψηφία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΕΣΑΕΑ), που επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά το ρόλο που έχει αναλάβει απέναντι στα κυβερνητικοκομματικά της αφεντικά για τη χειραγώγηση Ατόμων Με Ειδικές Ανάγκες (ΑΜΕΑ) και την εκμετάλλευση των προβλημάτων και των αναγκών τους για τη διαμόρφωση ψευτοφιλανθρωπικού προφίλ της κυβέρνησης, καταγγέλλει ο εκπρόσωπος της Ενωτικής Συνδικαλιστικής Κίνησης Τυφλών (ΕΣΚ) Χ. Χουρδάκης,που είναι και μέλος της διοίκησης.

Στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας, την περασμένη Τρίτη, χωρίς καμία ουσιαστική συζήτηση αποφάσισε τη συμμετοχή της ΕΣΑΕΑ στον κοινωνικό διάλογο, ενώ, όπως σημειώνει ο Χ. Χουρδάκης, το αρμόδιο όργανο της Συνομοσπονδίας έχει προγραμματισμένη συνεδρίαση για την ερχόμενη Κυριακή. Στη συνεδρίαση που έγινε, προφασιζόμενοι διάταξη του καταστατικού, αρνήθηκαν στον Χ. Χουρδάκη,μέλος της διοίκησης της Συνομοσπονδίας, να τοποθετηθεί για το παραπάνω θέμα. Ακόμα κάλυψαν τον πρόεδρο της Συνομοσπονδίας, Γ. Βαρδακαστάνη και τον γενικό γραμματέα Αρ. Πανανό,που είναι και κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, στην απαράδεκτη στάση τους να αρνηθούν στον Χ. Χουρδάκη το δικαίωμα να ενημερωθεί για τα εισερχόμενα και εξερχόμενα έγγραφα της ΕΣΑΕΑ και των μητρώων μελών. Βέβαια, επισημαίνει ο Χ. Χουρδάκης, αυτό που τους απασχόλησε περισσότερο ήταν αυτό που είπε στέλεχος της κυβερνητικής πλειοψηφίας περί "ανάγκης να λειτουργήσουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των αναπήρων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και οι συνδικαλιστές να απολαμβάνουν ειδικών οικονομικών κινήτρων για να προσφέρουν στο χώρο".

Ακόμη, αρνήθηκαν να πάρουν θέση για απόσυρση του νομοσχεδίου για την ειδική αγωγή, που αρνείται το δικαίωμα στα άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ) για δημόσια ειδική, γενική και ειδική επαγγελματική τεχνική εκπαίδευση, αφήνοντας ουσιαστικά στους ιδιώτες την κάλυψη αυτών των αναγκών, αλλά ακόμα και για το νομοσχέδιο για την υγεία, που ιδιωτικοποιεί σημαντικούς τομείς της υγείας, όπως τη φυσική αποκατάσταση που αφορά τα ΑΜΕΑ.

Η ΕΣΚ καλεί τα ΑΜΕΑ να γυρίσουν την πλάτη τους σ' αυτές τις ξεπουλημένες ηγεσίες και να παλέψουν για τον εκδημοκρατισμό της Συνομοσπονδίας, αλλά και για τα δικαιώματά τους για δημόσια παιδεία, υγεία και πρόνοια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ