Παρασκευή 16 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Επιβεβαιώνονται οι καταγγελίες για το 3ο ΠΕΚ

Επιβεβαιώνονται οι καταγγελίες του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών "Ελλη Αλεξίου" για αδιαφανείς διαδικασίες στην επιλογή εκπαιδευτικών για τα Περιφερειακά Επιμορφωτικά Προγράμματα (ΠΕΚ) και για προχειρότητα στη λειτουργία του 3ου ΠΕΚ Αθήνας, καθώς και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης "Δημήτρης Γληνός" με έγγραφό του προς το 3ο ΠΕΚ ζητά αντικειμενική διαδικασία επιλογής.

Σε έγγραφο του Συλλόγου "Δημήτρης Γληνός" προς το 3ο ΠΕΚ, που προέκυψε ύστερα από καταγγελίες εκπαιδευτικών, τονίζεται ότι η όλη διαδικασία για τα επιμορφωτικά προγράμματα έγινε βεβιασμένα, με αποτέλεσμα, όπως καταγγέλλουν, οι δάσκαλοι και νηπιαγωγοί του 2ου Γραφείου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής να μην ενημερωθούν καθόλου καθώς και πολλοί εκπαιδευτικοί του 5ου Γραφείου Γ Αθήνας. Καταγγέλλουν επίσης ως απαράδεκτο τον τρόπο επιλογής με σειρά προτεραιότητας και όχι με κλήρωση.

"Το ΔΣ του συλλόγου μας πιστεύει ότι η λειτουργία των ΠΕΚ πρέπει να αναβαθμιστεί στην κατεύθυνση αντιμετώπισης των πραγματικών αναγκών της εκπαίδευσης, τονίζεται. Αυτό θα επιτευχθεί μέσα από μια ουσιαστική επιμόρφωση και μέσα στα παιδαγωγικά τμήματα όπως είναι και η θέση του κλάδου".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ