Παρασκευή 16 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΗΜΑΘΙΑ
Εχει ανάγκη ΟΕΔΑ

Ημερίδα για το περιβάλλον οργανώθηκε την Κυριακή στη Βέροια από τη ΝΕ Ημαθίας του ΚΚΕ

Ημερίδα για το περιβάλλον, που σκοπό είχε να απαντήσει στο συγκεκριμένο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, οργανώθηκε την Κυριακή στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Ημαθίας στη Βέροια, από τη ΝΕ Ημαθίας του ΚΚΕ.Κεντρικός ομιλητής της ημερίδας ήταν ο Μπάμπης Ζιώγας, διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας του Ενιαίου Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής, ο οποίος πριν την εκδήλωση, συνοδευόμενος από τον Τάσο Σεβαστιάδη υπεύθυνο ΤΑ της Νομαρχιακής Επιτροπής, επισκέφθηκε την Επισκοπή Νάουσας και την περιοχή "Ρουντίνας" όπου και συζήτησαν με τοπικούς παράγοντες για την προωθούμενη δημιουργία χώρου υγειονομικής ταφής απορριμμάτων (ΧΥΤΑ).

Η εκτίμηση του Μ. Ζιώγα ήταν πως για πολλούς λόγους δεν ενδείκνυται η δημιουργία ΧΥΤΑ στα πρότυπα αυτού της Ξάνθης, αντίθετα στο χώρο της Ρουντίνας μπορεί θαυμάσια και χωρίς καμία συνέπεια για το περιβάλλον της περιοχής και την υγεία των κατοίκων, να στηθεί μια Ολοκληρωμένη Εγκατάσταση Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΟΕΔΑ). Μία τέτοια εγκατάσταση θα έλυνε και το πρόβλημα της Πέλλας και βέβαια θεωρείται σημαντικό ότι τα αντισταθμιστικά οφέλη που θα υπάρξουν, θα βοηθήσουν να αναπτυχθούν κάποια έργα στην περιοχή.

Κλείνοντας τις εργασίες της ημερίδας, ο Τάσος Σεβαστιάδης, εξέφρασε την απορία του γιατί σε τόσο σημαντικά προβλήματα να υπάρχει αδιαφορία από τους ενδιαφερόμενους που καλέστηκαν και κύρια από τους αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ