Παρασκευή 16 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ"
Για μια πραγματικά λαϊκή αυτοδιοίκηση

Σε λαϊκή - αγωνιστική κινητοποίηση, ενάντια στη βίαιη ένταξη των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ), στους σχεδιασμούς εξυπηρέτησης της κυρίαρχης οικονομικής και ιδεολογικής αντίληψης που προωθεί η ΕΕ και υλοποιεί η κυβέρνηση, καλεί τους δημότες, η "Ενωτική Αγωνιστική Πορεία" Καισαριανής, με επικεφαλής τον επίτιμο δήμαρχο της πόλης, Παναγιώτη Μακρή."Επιδίωξή μας είναι η αναβάθμιση του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΤΑ) έτσι που οι Τοπικές Αρχές να μην είναι ένας ψυχρός, τεχνοκρατικός, διεκπεραιωτικός, φορομπηχτικός μηχανισμός στην υπηρεσία της κεντρικής εξουσίας. Αντίθετα, να είναι ένας περήφανος, μαχόμενος μηχανισμός άσκησης δημόσιας εξουσίας, με αυτοτέλεια και επαρκή οικονομικά, από τα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού, με ουσιαστική συμμετοχή των πολιτών και των φορέων τους, τόσο στη λήψη αποφάσεων όσο και στην εφαρμογή τους", σημειώνει, σε φυλλάδιο για την Αυτοδιοίκηση που διανέμει στους δημότες Καισαριανής η "Ενωτική Αγωνιστική Πορεία", δίνοντας έτσι το στίγμα μιας άλλης δημοτικής πολιτικής, με κέντρο τον εργαζόμενο πολίτη.

Στραγγαλισμένη η ΤΑ

Συνεχίζοντας σημειώνει πως αυτή η πολιτική απαιτεί αγωνιστική διεκδίκηση για αύξηση της τακτικής επιχορήγησης και καταβολή των οφειλομένων προς την ΤΑ, προϋποθέτει την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου προς όφελος των δημοτών και της λειτουργίας των ΟΤΑ, την καταδίκη της διπλοφορολόγησης μέσω της δυνητικής φορολογίας, καθώς και των αυθαίρετων αυξήσεων των δημοτικών τελών "τα οποία σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να είναι πάνω από τις πραγματικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις".

Αναφορικά με την άσχημη, τόσο θεσμικά όσο και οικονομικά, κατάσταση της ΤΑ, η δημοτική παράταξη σημειώνει πως "στο γκρίζο σκηνικό - που συνθέτουν η γενικευμένη επίθεση ενάντια στις δημοκρατικές, θεσμικές και εργασιακές κατακτήσεις του λαού μας και στα όποια απομεινάρια κοινωνικού κράτους, που σχεδιάζεται και αποφασίζεται στα ευρωπαϊκά κέντρα λήψης αποφάσεων - η ΤΑ καλείται να γίνει υπηρέτης της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΕ) και της αντιλαϊκής πολιτικής, στην υπηρεσία των πολυεθνικών συμφερόντων, ενάντια στο λαό, και να αναδειχτεί πιλότος των πιο αντιδραστικών επιλογών".

Πιστή στην αντιλαϊκή πολιτική η Δημοτική Αρχή

Δυστυχώς, όπως σημειώνει η "Ενωτική Αγωνιστική Πορεία", η σημερινή δημοτική αρχή Καισαριανής, είναι θιασώτης και εφαρμοστής των επιλογών της ΕΕ και της κυβέρνησης, τις οποίες εφαρμόζει με κάθε μέσο και σε κάθε περίπτωση. Χαρακτηριστικά τονίζει πως σ' ό,τι αφορά στην κοινωνική πολιτική, τίποτα δεν πραγματοποιήθηκε, προφανώς στα πλαίσια της επιλογής της ΕΕ να χρηματοδοτούνται άρα και να πραγματοποιούνται μόνο έργα "υποδομής" και όχι κοινωνικά. Ο πολιτισμός στην Καισαριανή, βρίσκεται στα νύχια της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, καθώς το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου μετατράπηκε σε δημοτική επιχείρηση. Η τσιμεντοποίηση, το κυκλοφοριακό χάος, η συνεχής αναβολή στην κατασκευή σχολείων που είχαν προγραμματιστεί να γίνουν, η αύξηση των δημοτικών τελών, μέχρι και 33% στα καταστήματα, είναι μερικά από τα "έργα" της σημερινής δημοτικής αρχής.

"Η ιδιώτευση, η περιθωριοποίηση του λαού της πόλης μας, που αποτελεί επιλογή της δημοτικής αρχής, δεν πρέπει να περάσει. Η αδιέξοδη οικονομίστικη αντίληψη του δημάρχου, η αποδιάρθρωση των υπηρεσιών και η λειτουργία στα παρασκήνια μας αφορούν όλους. Μπροστά στην κατάσταση που δημιουργείται εμείς θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για το δυνάμωμα της αντίστασης κατά της εκφραζόμενης σκληρής πολιτικής λιτότητας των εταίρων του δικομματισμού, που ενεργούν σαν υπάλληλοι του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου", σημειώνει η"Ενωτική Αγωνιστική Πορεία".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ