Παρασκευή 16 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΛΛΙΘΕΑ
Απεργία ενάντια στην τρομοκρατία

Με 24ωρη απεργία απάντησαν χτες οι 26 εργαζόμενοι στη Δημοτική Επιχείρηση Παροχής Υπηρεσιών του Δήμου Καλλιθέας (έχει την αρμοδιότητα του νεκροταφείου και των κυλικείων) στην τρομοκρατία και την εργασιακή αυθαιρεσία που επικρατεί στο χώρο εργασίας τους από τη δημοτική αρχή.

Τα αιτήματα των εργαζομένων είναι, να φτιαχτεί οργανόγραμμα ώστε να υπάρχουν εργασιακοί κανόνες, καθώς μέχρι σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης αποφασίζει ποιος θα δουλέψει, πού και για πόσο. Ακόμα, να σταματήσει το κλίμα τρομοκρατίας και απειλών που ασκείται στους εργαζόμενους από ανθρώπους της δημοτικής αρχής, ώστε να μην αντιδρούν και να μη διεκδικούν. Τέλος, ζητούν αυξήσεις στους μισθούς κατά 25%, ώστε να καλυφθούν οι απώλειες που είχαν στα εισοδήματά τους τα τελευταία χρόνια.

Οπως κατήγγειλαν χτες οι εργαζόμενοι, άνθρωποι της δημοτικής αρχής έχουν δημιουργήσει ένα κλίμα τρομοκρατίας καταγγέλλοντας τούς εργαζόμενους ότι έχουν κάνει ατασθαλίες και ότι υποκινούνται από κόμματα ώστε να τους κρατάνε συνέχεια ομήρους. Κατήγγειλαν ακόμα ότι υπάλληλοι τους καλούν στο γραφείο τους και τους απειλούν με απόλυση προκειμένου να μην αντιδρούν και να μην κινητοποιούνται.

Στη χτεσινή Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι της επιχείρησης, με ποσοστό συμμετοχής πάνω από 90% - η απεργία άγγιξε το 100% - αποφάσισαν να απαιτήσουν η διαπαραταξιακή επιτροπή που συστήθηκε μαζί με τον Σύλλογο των μόνιμων εργαζόμενων να απαντήσει μέχρι τις 3 Ιούνη στα αιτήματα των εργαζομένων. Με την απόφαση ακόμα ζητούν από τη διοίκηση του δήμου να συμφωνήσει με το όποιο πόρισμα βγάλει η επιτροπή και μέχρι αυτό να βγει, να μην μετακινηθεί ή απολυθεί κανένας εργαζόμενος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ