Παρασκευή 16 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΗΣΑΠ
Νέα στάση εργασίας 11 π.μ. - 5 μ.μ. σήμερα

Από τη συνάντηση των εκπροσώπων των Σωματείων Εργαζομένων ΗΣΑΠ με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας, που έχει οριστεί για τις 8 π.μ., θα εξαρτηθεί αν θα ακινητοποιηθούν σήμερα από 11 π.μ. έως 5 μ.μ. ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και τα πράσινα λεωφορεία.

Αν η κυβέρνηση διά του Απ. Φωτιάδη εμμείνει στην πρόταση - πρόκληση για αυξήσεις - ψίχουλα το 1997 (2 + 2,5%) και αρνηθεί να ικανοποιήσει το αίτημα των εργαζομένων στους ΗΣΑΠ για την υπογραφή ικανοποιητικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ), τότε αναμένεται να πραγματοποιηθεί κανονικά η εξαγγελθείσα 6ωρη στάση εργασίας, που σημαίνει ότι από τις 11 π.μ. θα ακινητοποιηθούν μέχρι τις 5 μ.μ. ο ηλεκτρικός και τα πράσινα λεωφορεία. Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι στους ΗΣΑΠ πραγματοποίησαν και χτες δύο 4ωρες στάσεις εργασίας, πρωί - βράδυ, ενώ είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους, μέχρι να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημά τους. Ηδη, έχουν προαναγγείλει και άλλες στάσεις εργασίας για την ερχόμενη βδομάδα.

Εκτός από το αίτημα για την υπογραφή ικανοποιητικής ΣΣΕ 1997, οι εργαζόμενοι σε "ηλεκτρικό" και "πράσινα", αλλά και οι εργαζόμενοι στα ΗΛΠΑΠ (τρόλεϊ), ζητούν από την κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο για τις αστικές συγκοινωνίες που έχει καταθέσει στη Βουλή, καταγγέλλοντας ότι ανοίγει το δρόμο των ιδιωτικοποιήσεων και ανατρέπει πλήρως τις εργασιακές σχέσεις.

Με ανακοίνωσή του το ΕΚΑ, αναφέρει ότι στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους συγκοινωνιακούς φορείς ΗΣΑΠ - ΗΛΠΑΠ και εκφράζει την αντίθεσή του για τις διατάξεις του ν/σ που καταργούν τις εργασιακές σχέσεις και τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ