Παρασκευή 16 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αναβρασμός σε ΑΕΙ και ΤΕΙ
  • Μετά το Πάντειο και το Πανεπιστήμιο Πατρών, σε αποχή προχωρά και ο Σύλλογος ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
  • Προς πανελλαδική κινητοποίηση οι έκτακτοι καθηγητές στα ΤΕΙ

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν ο ένας μετά τον άλλο οι σύλλογοι ΔΕΠ των πανεπιστημίων της χώρας διεκδικώντας την άμεση ρύθμιση των θεμάτων και εξέλιξης και μισθολογίου των πανεπιστημιακών με την προώθηση από το υπουργείο Παιδείας του σχετικού νομοσχεδίου, που σήμερα συζητιέται στην Κυβερνητική Επιτροπή το αν θα προωθηθεί για ψήφιση στη Βουλή. Σε πανελλαδική κινητοποίηση προσανατολίζονται και οι έκτακτοι καθηγητές ΤΕΙ.Μετά τους Συλλόγους ΔΕΠ του Παντείου Πανεπιστημίου και του Πανεπιστημίου Πατρών,που έχουν προχωρήσει σε αποχή από τα διδακτικά τους καθήκοντα, χτες η γενική συνέλευση του Συλλόγου ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων αποφάσισε να κάνει προειδοποιητική αποχή τη Δευτέρα και την Τρίτη (19 και 20 Μάη). Η γενική συνέλευση του Συλλόγου ΔΕΠ που συνήλθε χτες εξουσιοδότησε το Διοικητικό Συμβούλιο να αποφασίσει αποχή μέσα στις εξετάσεις αν το υπουργείο Παιδείας μέχρι τις 25 Μάη δε ρυθμίσει ικανοποιητικά τα ζητήματα και εξέλιξης και μισθολογίου. Τη Δευτέρα αναμένεται να συνεδριάσει ο Σύλλογος ΔΕΠ του Ε. Μ. Πολυτεχνείου για να καθορίσει τη στάση του και την ερχόμενη βδομάδα θα συνεδριάσει και ο Σύλλογος ΔΕΠ της Νομικής.

Αναταραχή υπάρχει και στους συλλόγους εκτάκτων καθηγητών των ΤΕΙ. Ηδη ο σύλλογος εκτάκτων του τμήματος Μηχανολογίας του ΤΕΙ Χαλκίδας έχει προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας από τη Δευτέρα 12 Μάη, καθώς οι καθηγητές έχουν να πληρωθούν από τον περασμένο Οκτώβρη. Οι σύλλογοι έκτακτου εκπαιδευτικού και ειδικού τεχνικού προσωπικού των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά που συνεδρίασαν χτες αποφάσισαν να κρατήσουν στάση αναμονής και να προχωρήσουν σε κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας την ερχόμενη Τετάρτη αν δεν πάρουν απάντηση στα αιτήματά τους.

Υπενθυμίζεται ότι οι έκτακτοι καθηγητές, που αποτελούν την πλειοψηφία του εκπαιδευτικού προσωπικού των ΤΕΙ, αντιδρούν στη ρύθμιση του υπουργείου που τους καταδικάζει να παραμένουν μονίμως έκτακτοι, καθώς κρίνει ότι καλύπτουν πρόσκαιρες και περιστασιακές ανάγκες, καταργώντας εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα. Παράλληλα διεκδικούν καταβολή των δεδουλευμένων τους καθώς, όπως καταγγέλλουν οι έκτακτοι καθηγητές των ΤΕΙ Αθήνας, Πειραιά, Λάρισας, Χαλκίδας, Πάτρας, Αρτας, Ηρακλείου, δεν έχουν πληρωθεί ούτε το Δώρο των Χριστουγέννων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ