Παρασκευή 16 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Οι δίκες καλά κρατούν

Στα δικαστήρια συνεχίζουν να οδηγούνται οι αγωνιζόμενοι αγρότες της χώρας και το θέμα των μαζικών διώξεων και της ποινικοποίησης των αγώνων των αγροτών αναδεικνύεται σε μείζον πολιτικό πρόβλημα.

Προχτές στη Θήβα, σύρθηκαν στο δικαστήριο 37 αγρότες, επειδή συμμετείχαν στις μεγάλες αγροτικές κινητοποιήσεις που έγιναν στην περιοχή, το Σεπτέμβρη του 1993, και η δίκη αυτή αναβλήθηκε. Στις 23 του Μάη επίσης, δικάζονται στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Λάρισας τα μέλη της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής και άλλοι αγρότες για τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις του Νοέμβρη - Δεκέμβρη 1996. Στα δικαστήρια, όπως είναι γνωστό, εκκρεμούν ακόμα οι δίκες χιλιάδων αγροτών σε ολόκληρη τη χώρα, με τη μόνιμη "κατηγορία" ότι συμμετείχαν στις αγροτικές κινητοποιήσεις.

Για το θέμα αυτό, "εδέησε" χτες να παρέμβει και η ΓΕΣΑΣΕ - μια μέρα μετά από σχετικό δημοσίευμα του "Ρ", το οποίο καυτηρίαζε τη στάση των ηγεσιών ΠΑΣΕΓΕΣ και ΓΕΣΑΣΕ για τις δίκες των αγροτών - και σε σχετική ανακοίνωσή της αναφέρει ότι είναι κατηγορηματικά αντίθετη στην ποινικοποίηση των διεκδικητικών αγώνων και καλεί την κυβέρνηση να παρέμβει, παύοντας τις δικαστικές διώξεις των αγροτών. Βέβαια, η ΓΕΣΑΣΕ, για λόγους "ισορροπίας", δεν έχασε την ευκαιρία να δηλώσει ότι διαφωνεί με τη μορφή, τις μεθόδους και τα αιτήματα των τελευταίων κινητοποιήσεων των αγροτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ