Παρασκευή 16 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Προσφορές για το βιολογικό της Ψυττάλειας

Οχτώ κοινοπραξίες τεχνικών εταιριών κατέθεσαν τελικά τεχνικές και οικονομικές προσφορές για την κατασκευή της δεύτερης φάσης του βιολογικού καθαρισμού λυμάτων στην Ψυττάλεια.

Οπως ανακοίνωσε χτες το ΥΠΕΧΩΔΕ, θα ακολουθήσει η αξιολόγηση των τεχνικών προσφορών, ώστε να εγκατασταθεί το συντομότερο δυνατόν ο εργολάβος και η λειτουργία του έργου να αρχίσει το 2000.

Πρέπει, όμως, να σημειώσουμε ότι το έργο, ακόμη και αν ξεκινήσει αμέσως μετά το καλοκαίρι, αρχίζει με σημαντική καθυστέρηση, αφού, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του ΥΠΕΧΩΔΕ, η δημοπράτησή του έπρεπε να είχε γίνει από το Σεπτέμβρη του 1994!

Τέλος, να υπενθυμίσουμε ότι με την ολοκλήρωση του έργου, που έχει προϋπολογισμό 32 δισ. δρχ., θα γίνεται ο καθαρισμός των λυμάτων της πρωτεύουσας σε ποσοστό 80% περίπου, από 45% που γίνεται τώρα με τη λειτουργία των πρωτοβάθμιων εγκαταστάσεων. Για τον πλήρη καθαρισμό των λυμάτων, απαιτείται η κατασκευή τριτοβάθμιων εγκαταστάσεων, των οποίων, όμως, ο προγραμματισμός κατασκευής τους αγνοείται παντελώς...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ