Τετάρτη 21 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Στρώνει δρόμο για διπλώματα «φραντσάιζ»!

Η «Ενωμένη Ευρώπη» αποδεικνύει για ακόμα μία φορά για ποιους εργάζεται και φροντίζει, υπερασπιζόμενη τη σύγκλιση... των συμφερόντων του κεφαλαίου.

Αφορμής δοθείσης από τον κλάδο των οπτικών, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έλαβε χτες την απόφαση να παραπέμψει την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο καθώς το εν λόγω κράτος - μέλος δε σπεύδει «να αναγνωρίσει τα διπλώματα οπτικών που ελήφθησαν από Ελληνες πολίτες που φοίτησαν στην Ελλάδα σε ιδρύματα που παρέχουν σπουδές άλλων κρατών - μελών με τη μέθοδο του "φραντσάιζ"»!

Ενώ λοιπόν η Ελλάδα αποδέχεται και αναγνωρίζει τίτλους σπουδών της αλλοδαπής και συμμορφώνεται στο Κοινοτικό Δίκαιο, σ' αυτή τη μικρή λεπτομέρεια δεν υπάρχει «εναρμόνιση», όπως σημειώνει η Επιτροπή, αφού «οι αποφάσεις για την αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων δεν είναι πάντα σύμφωνες με το δίκαιο».

Τόσο η παραπομπή της Ελλάδας στο Δικαστήριο όσο και μία ενδεχόμενη καταδικαστική απόφαση, με αιχμή του δόρατος τις σχολές οπτικών, αποτελούν βούτυρο στο ψωμί της ελληνικής κυβέρνησης που ψάχνει άλλοθι για να επιβάλει την αναγνώριση των ιδιωτικών κολεγίων ως ισότιμα των ιδρυμάτων της δημόσιας ανώτερης και ανώτατης εκπαίδευσης, ανοίγοντας το δρόμο για την ολοκληρωτική άλωση της δημόσιας και δωρεάν Παιδείας από το ιδιωτικό κεφάλαιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ