Τετάρτη 21 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Πακτωλός χρημάτων για χειραγώγηση συνειδήσεων

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κεντρικού Συμβουλίου της Οργάνωσης με αφορμή τις οικονομικές δραστηριότητες της ΟΝΝΕΔ στη Θεσσαλονίκη

«Ενώ η κρατική χρηματοδότηση των δραστηριοτήτων μαζικών φορέων της νεολαίας είναι μηδαμινή, πακτωλός χρημάτων δίνεται σε εταιρίες, σε "μη κυβερνητικές οργανώσεις" (ΜΚΟ), τόσο από την Ευρωπαϊκή Ενωση όσο και από τις κυβερνήσεις. Αυτές οι εταιρίες και οι δραστηριότητες έχουν κοινό συντελεστή την προώθηση της πολιτικής του μεγάλου κεφαλαίου, την εξαγορά νεανικών συνειδήσεων». Τα παραπάνω τονίζει το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ σε ανακοίνωσή του σχετικά με τις οικονομικές δραστηριότητες στελεχών της ΟΝΝΕΔ στη Θεσσαλονίκη, που είδαν τις προηγούμενες μέρες το φως της δημοσιότητας.

Οπως εξηγεί το Γραφείο Τύπου της ΚΝΕ, «τα πρόσφατα δημοσιεύματα για στελέχη της ΟΝΝΕΔ στη Θεσσαλονίκη, για τη σύσταση εταιριών που λυμαίνονται το δημόσιο χρήμα, καθώς και οι αντιθέσεις ανάμεσα στις διάφορες ομάδες που το λυμαίνονται, αντανακλούν το περιεχόμενο και τη βαθύτερη ουσία της πολιτικής και της φιλοσοφίας της "ελεύθερης οικονομίας", του καπιταλισμού. Οσο το μέγα σκάνδαλο της κλοπής του μόχθου των εργαζομένων από το κεφάλαιο παραμένει η βάση της κοινωνίας μας, όσο οι δυνάμεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που στηρίζουν αυτό το σύστημα παραμένουν κυρίαρχες, τέτοια φαινόμενα θα βρίσκουν έδαφος ανάπτυξης και θα αναπαράγονται.

Οι νέοι δέχονται σφοδρή επίθεση στα δικαιώματά τους, στη μόρφωση και στην εργασία, εξαιτίας της πολιτικής των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Γίνονται θύματα και αντικείμενο άγριας πολιτικής εκμετάλλευσης, πελατειακών σχέσεων και κερδοσκοπίας από τους δήθεν "θεματοφύλακες της εντιμότητας και της διαφάνειας". Θύματα των εκβιασμών και του ρουσφετιού, που εκτυλίσσονται σε χώρους δουλιάς, στα πανεπιστημιακά ιδρύματα, τόσο από την ΟΝΝΕΔ, όσο και από τη Ν. ΠΑΣΟΚ, τη ΔΑΠ και την ΠΑΣΠ».

Η ΚΝΕ καλεί τη νεολαία να μην έχει καμία εμπιστοσύνη στη ΝΔ, στο ΠΑΣΟΚ, στο ΣΥΝ, στην ΕΕ γιατί: «Αυτοί δεν έχουν τίποτα που να τους συνδέει με τις αγωνίες και τα σύγχρονα προβλήματα των νέων καθώς δεν κουράζονται να δουλεύουν για λογαριασμό των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και συγκροτημάτων. Οι νέοι και οι νέες έναν δρόμο μπορούν να ανοίξουν με την πάλη τους και τη σύνδεσή τους με το λαϊκό κίνημα: Αυτόν της αξιοπρέπειας και της αγωνιστικής στάσης ζωής. Της αταλάντευτης πάλης για την κατοχύρωση και διεύρυνση των θεμελιωδών δικαιωμάτων τους, κόντρα στην υποταγή, στη μοιρολατρία και στον ατομισμό.

Διαφθορά και καπιταλισμός πάνε μαζί. Οσο βασικός νόμος της κοινωνίας είναι η αύξηση των κερδών του κεφαλαίου, αυτά τα φαινόμενα θα είναι παράγωγά του. Η πάλη για "διαφάνεια" δεν μπορεί παρά να είναι πάλη για μια κοινωνία που τον πλούτο θα καρπώνονται αυτοί που τον παράγουν, οι εργαζόμενοι», καταλήγει η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Οργάνωσης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Για την Οικονομική Εξόρμηση Δεκέμβρη 2009 - Γενάρη 2010 (2009-11-15 00:00:00.0)
Κλεμμένα συνθήματα (2007-07-21 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2007-06-26 00:00:00.0)
Σήμερα στον "902" TV (1999-06-03 00:00:00.0)
Συγκέντρωση αλληλεγγύης σήμερα στα Προπύλαια (1999-02-18 00:00:00.0)
Τρωκτικά λυμαίνονται τα κοινοτικά κονδύλια (1995-01-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ