Πέμπτη 22 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Απορρίπτουν το σχέδιο νόμου για τον Κινηματογράφο

Την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου για τον Κινηματογράφο ζητά η Διασωματειακή Επιτροπή των φορέων του οπτικοακουστικού χώρου, σε ανοιχτή επιστολή της προς τον πρωθυπουργό και υπουργό Πολιτισμού Κ. Καραμανλή.

Η Διασωματειακή Επιτροπή σημειώνει πως το εν λόγω νομοσχέδιο είναι «εκτός ελληνικής πραγματικότητας (...) αντιαναπτυξιακό, γραφειοκρατικό, υψηλοτάτου κόστους (...), με μονομερή κατανομή της επιστροφής του ειδικού φόρου και οικονομικές παροχές που αφορούν τους ξένους μόνο επενδυτές για την προσέλκυσή τους, χωρίς, δυστυχώς, ουσιαστικά κίνητρα για την ανάπτυξη της ελληνικής κινηματογραφίας».

Οι φορείς απορρίπτουν στο σύνολό του το σχέδιο νόμου και ζητούν από την κυβέρνηση «να σχεδιάσουμε από κοινού και εξ αρχής τις αναγκαίες και ουσιαστικές αλλαγές στο ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, άμεσα και χωρίς χρονοβόρες διαδικασίες».

Την ανακοίνωση υπογράφουν τα εξής σωματεία: Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών, Σύνδεσμος Ελλήνων Παραγωγών, Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, Πανελλήνια Ενωση Κριτικών Κινηματογράφου, Ενωση Διανομέων Κινηματογραφικών Ταινιών Ελλάδος, Πανελλήνια Ομοσπονδία Αιθουσαρχών Κινηματογράφου, Σωματείο για τη Διάδοση Ταινιών Μικρού Μήκους, Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης, Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ