Πέμπτη 22 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΝΙΑΙΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Ανάκληση 1.800 φιαλών νερού «Evian»

Την προληπτική ανάκληση 1.800 φιαλών φυσικού μεταλλικού νερού «Evian» γαλλικής προέλευσης του ενός λίτρου (συσκευασία σε σχήμα πυραμίδας με αριθμούς παρτίδας 255 και 256 και ημερομηνίες παραγωγής 12 και 13 Σεπτέμβρη 2005) που διακινήθηκαν στην Ελλάδα από την εταιρία «Καλαμαία Τρόφιμα ΕΠΕ», αποφάσισε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ). Οπως αναφέρει σε χτεσινή ανακοίνωσή του, ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε - μέσω του Συστήματος Εγκαιρης Προειδοποίησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής - ότι στη συγκεκριμένη παρτίδα φυσικού μεταλλικού νερού «Evian» βρέθηκαν κομμάτια γυαλιού, γεγονός που επιβεβαιώθηκε και από τον αυτοέλεγχο που διενήργησε η εταιρία SAEME/EAUX MINERALES D' EVIAN.

Ο ΕΦΕΤ ζήτησε από την εταιρία διακίνησης του προϊόντος την προληπτική ανάκληση των συγκεκριμένων παρτίδων (1.800 φιάλες) και να ενημερωθεί, με υπεύθυνη δήλωση, για την πιθανή διακίνηση του προϊόντος στην εσωτερική αγορά, στην αγορά των χωρών - μελών της ΕΕ ή σε άλλες τρίτες χώρες.

Η εταιρία δήλωσε ότι το μεγαλύτερο μέρος του εν λόγω προϊόντος (1.605 φιάλες) έχει ήδη αποσυρθεί από την κυκλοφορία και έχει συγκεντρωθεί στις κεντρικές αποθήκες της. Ο ΕΦΕΤ συστήνει στους καταναλωτές που τυχόν έχουν στη διάθεσή τους τα ανωτέρω προϊόντα να αποφύγουν την κατανάλωσή τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ