Πέμπτη 22 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΟ ΖΑΓΟΡΑΣ
Εμπαίζουν τους μηλοπαραγωγούς

Τον εμπαιγμό των μηλοπαραγωγών της Ζαγοράς Πηλίου από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση Ζαγοράς του ΚΚΕ. Στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά των υποσχέσεων που δόθηκαν από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευ. Μπασιάκο, ότι δήθεν, «η απώλεια εισοδήματος των μηλοπαραγωγών της Ζαγοράς λόγω μικροκαρπίας, θα καλυφθεί από τον ΕΛΓΑ για την καλλιεργητική περίοδο 2005. Επίσης, ο υπουργός αναθέτει στον ΕΛΓΑ το έργο του καθορισμού προθεσμίας δηλώσεων ζημιάς, εξατομικευμένης, ή του προσδιορισμού της ζημιάς ανά ζώνη».

Η ΚΟ Ζαγοράς του ΚΚΕ επισημαίνει και την ανακοίνωση που εξέδωσε ο νομάρχης Μαγνησίας κ. Πρίντζος «ο οποίος εξέφρασε την "ικανοποίησή του" για το αίτημα των μηλοπαραγωγών με την υπ' αριθμ. 318579/2005 απόφαση του Υπουργείου και ευχαριστεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, καθώς και τη διοίκηση του ΕΛΓΑ, ενώ το από 17/12/2005, άρθρο που δόθηκε στον Τύπο αναφέρει ότι δεν αποζημιώνεται η μικροκαρπία στη Ζαγορά. Αυτές οι εξελίξεις δεν ήρθαν τυχαία, αλλά είναι συνέπεια των πολιτικών που ακολουθήθηκαν τα τελευταία χρόνια. Η πολιτική δημαγωγία είναι τακτικές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Οι αγροτοσυνδικαλιστές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αξιοποιούν την ιδιότητά τους ως "μπλοκατζήδες", πρωτοστατώντας στην παγίδευση των αγροτών».

Καταλήγοντας, η ΚΟ Ζαγοράς, υπογραμμίζει ότι «δεν υπάρχουν συμβατές λύσεις. Οι λύσεις διεκδικούνται στο πεδίο ταξικών αγώνων. Το αίτημα των μηλοπαραγωγών Ζαγοράς όχι μόνο δεν ικανοποιήθηκε αλλά αποτελεί και πάγια τακτική εμπαιγμού της κυβέρνησης στη μικρομεσαία αγροτιά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ