Πέμπτη 22 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Ο Ράμσφελντ θυμήθηκε τον ... Οσάμα

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ-ΚΑΜΠΟΥΛ.--

Ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ, Ντόναλντ Ράμσφελντ, που επισκέφθηκε χτες το Πακιστάν, επανέλαβε τη θεωρία ότι ο Οσάμα μπιν Λάντεν «δεν μπορεί πλέον να διοικήσει» το δίκτυο της «Αλ Κάιντα» διότι «ξοδεύει ένα μεγάλο τμήμα του χρόνου του προσπαθώντας να αποφύγει τη σύλληψή του»: Οπως είπε, «δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι είναι ικανός να επιχειρεί αποτελεσματικά, να διοικεί το παγκόσμιο δίκτυο της "Αλ Κάιντα", αλλά θα μπορούσα να κάνω λάθος. Απλώς δεν ξέρουμε».

Ακόμη, ο Ράμσφελντ, αναφερόμενος στο Αφγανιστάν, τόνισε ότι 2.500 Αμερικανοί στρατιώτες (από τους συνολικά 19.000) που βρίσκονται στο Αφγανιστάν «θα αποχωρήσουν» στα μέσα του 2006 και θα αντικατασταθούν από άνδρες των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ, αλλά αυτό δεν πρόκειται να επηρεάσει την (κατοχική) αποστολή του εκεί, ούτε τον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας».

Ο Ράμσφελντ «επαναβεβαίωσε» τη στήριξη της Ουάσιγκτον στο Ισλαμαμπάντ στον «αντιτρομοκρατικό» αγώνα που διεξάγει και υποσχέθηκε ένταση των προσπαθειών αρωγής στα θύματα του σεισμού της 8ης του Οκτώβρη που κόστισε τουλάχιστον 73.000 ζωές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ