Σάββατο 24 Δεκέμβρη 2005 - Κυριακή 25 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ο ανταγωνισμός βλάπτει...

Η κυβέρνηση της ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΝ, όπως ο ΣΕΒ και η ΓΣΕΕ, υποστηρίζουν ότι η πολιτική ενίσχυσης του επιχειρηματικού ανταγωνισμού, εκτός από την ανάπτυξη και την αύξηση των κερδών του κεφαλαίου, εξασφαλίζει περισσότερη απασχόληση. Το ΚΚΕ επιμένει ότι αυτή η πολιτική, όχι μόνο δε μειώνει την ανεργία, αλλά τη διογκώνει. Κι αυτό αποδεικνύεται στην πράξη. Ενα μόνο παράδειγμα για του λόγου το ασφαλές:

Πριν από λίγες μέρες, κεραμοποιία της Λάρισας προχώρησε στην απόλυση 12 εργαζομένων και δεν έκρυψε ότι το έκανε στο πλαίσιο του ανταγωνισμού της με άλλη κεραμοποιία της περιοχής, η οποία, χρησιμοποιώντας φτηνότερο υλικό καύσης, έχει περισσότερα κέρδη. Με άλλα λόγια, παραδέχτηκε ότι στο βωμό του επιχειρηματικού ανταγωνισμού θυσίασε τη δουλιά 12 εργατών, διογκώνοντας κι άλλο το τεράστιο πρόβλημα ανεργίας που βιώνει η Λάρισα.

Αλλά, αυτός ο ανταγωνισμός δε βλάπτει μόνο το δικαίωμα στη δουλιά, βλάπτει και τη δημόσια υγεία. Διότι, προκειμένου να τον προωθήσει, η κυβέρνηση έδωσε την άδεια να χρησιμοποιείται, ως υλικό καύσης, το ΠΕΤ - ΚΟΚ, το οποίο, είναι μεν φτηνό κι εξασφαλίζει περισσότερα κέρδη στον επιχειρηματία, αλλά είναι άκρως επικίνδυνο για την υγεία των εργαζομένων και των κατοίκων της περιοχής...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ