Πέμπτη 29 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
«Κολοβή» απόφαση για τα Κουντουριώτικα

Τη μερική ανάπλαση των Κουντουριώτικων αποφάσισε κατά τη διάρκεια της χτεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου η δημοτική αρχή, με τη σύμφωνη γνώμη των παρατάξεων του Χρήστου Παπουτσή και του Γιάννη Δημαρά. Την αντίθεσή του, σε αυτή την πρόταση, εξέφρασε ο επικεφαλής της «Συμπαράταξης για την Αθήνα» Σπύρος Χαλβατζής, ο οποίος σημείωσε πως πρόκειται για μια «κολοβή απόφαση».

Συγκεκριμένα, αν και υπάρχει ολοκληρωμένη μελέτη από το 1983 - η οποία προβλέπει τη συνολική ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής, συμπεριλαμβανομένου και του πρώην γηπέδου του Παναθηναϊκού και των προσφυγικών πολυκατοικιών της λεωφόρου Αλεξάνδρας - η διοίκηση του δήμου την απέρριψε, προωθώντας την ανάπλαση μόνο της περιοχής των Κουντουριώτικων. Με αυτό τον τρόπο αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για την καταστροφή των προσφυγικών πολυκατοικιών, που αποτελούν τη ζωντανή ιστορική μνήμη της πόλης. Μάλιστα, ακόμη και αυτή η απόφαση της διοίκησης του δήμου, έρχεται την ώρα που το Συμβούλιο της Επικρατείας είχε βγάλει απόφαση για οικοδόμηση της περιοχής από ιδιώτες...

«Φτάσαμε στο "12 παρά 5"», τόνισε χαρακτηριστικά ο Σπ. Χαλβατζής, «για να πάρουμε επιτέλους μια απόφαση και εμείς θεωρούμε ότι είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να αποφασιστεί σήμερα η συνολική ανάπλαση της περιοχής. Αλλιώς η απόφασή μας θα είναι "κολοβή". Σε προηγούμενη συνεδρίαση του ΔΣ είχε αφεθεί να εννοηθεί ότι η πρόταση αφορούσε και τα προσφυγικά και συνολικά την περιοχή. Εμείς θα στηρίξουμε τη δεύτερη πρόταση για συνολική ανάπλαση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ