Παρασκευή 30 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΑΛΦΑ ΚΕΡΑΜΙΚΑ» - ΛΑΡΙΣΑ
Απεργούν οι εργαζόμενοι

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα οι 130 εργαζόμενοι της «Αλφα Κεράμικα», απαιτώντας από την εργοδοσία να μην προχωρήσει σε καμία απόλυση στο εργοστάσιο, όπως έχει ανακοινώσει. Στα πλαίσια της σημερινής απεργίας, στις 9 π.μ., θα συγκεντρωθούν έξω από το εργοστάσιο και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Οι εργαζόμενοι της «Αλφα Κεράμικα» αποφάσισαν την κήρυξη απεργίας σε Γενική Συνέλευσή τους, για να διαμηνύσουν ότι, ακόμα και αν πάρθηκαν πίσω οι 13 απολύσεις που έγιναν παραμονές Χριστουγέννων, ύστερα από την πίεση που άσκησε η ταξική διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, θα βρίσκονται σε αγωνιστική επαγρύπνηση κι ετοιμότητα για μην επιτρέψουν να γίνει καμία άλλη απόλυση. Ταυτόχρονα, απαιτούν να μη δοθεί άδεια καύσης ΠΕΤ - ΚΟΚ στο εργοστάσιο της «Αλφα Κεράμικα», όπως έχουν ζητήσει από τις αρμόδιες υπηρεσίες οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης, καθώς και να σταματήσει η καύση του επικίνδυνου τοξικού υλικού, όπου αλλού γίνεται στη Λάρισα.

Υπενθυμίζουμε ότι η επιχείρηση είχε ανακοινώσει την απόλυση των 13 εργαζομένων, απειλώντας ότι την ίδια τύχη θα έχουν άλλοι 60 συνάδελφοί τους, επικαλούμενη τον «αθέμιτο ανταγωνισμό που υπάρχει στον κλάδο», εκ του γεγονότος ότι η ανταγωνίστρια επιχείρηση «ΒΙΟΚΕΡΑΛ» καίει ΠΕΤ - ΚΟΚ - πρόκειται για επικίνδυνο τοξικό υλικό - που είναι φθηνότερο ως καύσιμη ύλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ