Παρασκευή 30 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΣ ΟΜΗΡΟΥΠΟΛΗΣ ΧΙΟΥ
Ομηροι επί οκτώ μήνες οι εργαζόμενοι

Σε κατάληψη του δημαρχείου στο Δήμο Ομηρούπολης έχουν προχωρήσει από τις αρχές της βδομάδας οι εργαζόμενοι στην Τεχνική Εταιρία (δημοτική επιχείρηση) καθώς είναι απλήρωτοι και ανασφάλιστοι οκτώ ολόκληρους μήνες. Από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των εργαζομένων βρίσκονται οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και ο εκπρόσωπος της παράταξης «Αγωνιστική Πρωτοβουλία» στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η κατάσταση την οποία σήμερα αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι δεν είναι «κεραυνός εν αιθρία», αλλά, όπως σημειώνει η Τοπική Γραμματεία Χίου του ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή της, δείχνει «με τον πιο τραγικό τρόπο τα αδιέξοδα στα οποία έχει περιέλθει η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Οι ευθύνες της προηγούμενης κυβέρνησης, του ΠAΣOK, αλλά και της σημερινής, της NΔ, καθώς και του ΣYN είναι μεγάλες, αφού η πολιτική πρακτική τους συνέβαλε στο να πληρώνουν τα σπασμένα οι εργαζόμενοι». Η πολιτική συνεργασία ΠAΣOK - ΣYN στο Δήμο Ομηρούπολης «όλα αυτά τα χρόνια αποτελεί τη βάση, που συνέβαλε στο να λειτουργεί η Τεχνική Εταιρία όχι με γνώμονα την προώθηση κοινωφελών έργων, που θα στήριζαν την υποδομή του, αλλά με γνώμονα την εξυπηρέτηση των πολιτικών επιλογών τους, καθώς και την εξυπηρέτηση των ρουσφετιών των πολιτικών τους φίλων». Σύμμαχό της στις πολιτικές επιλογές της η δημοτική αρχή έχει την πλειοψηφία του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Χίου, που με την πολιτική των «διαλόγων» προσπαθεί να εγκλωβίσει τους εργαζόμενους στην αυταπάτη της ταξικής συνεργασίας.

Καταλήγοντας το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους γι' αυτούς που χρόνια τους εκμεταλλεύονται και «να συνεχίσουν ενωμένοι τον αγώνα τους, στέλνοντας σαφές μήνυμα ότι δεν είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν τα σπασμένα των αντιλαϊκών πολιτικών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ