Παρασκευή 30 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
Δύσκολος αλλά ωραίος ο δρόμος που επιλέξαμε

Μήνυμα της Γραμματείας προς την παγκόσμια εργατική τάξη για τη χρονιά που έρχεται

Τις ευχές της προς την εργατική τάξη και τους λαούς όλου του κόσμου για μια νέα χρονιά γεμάτη με υγεία, δύναμη, αισιοδοξία, ειρήνη, ανεξαρτησία και ευημερία εκφράζει η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία, σε μήνυμα της Γραμματείας της. Σημειώνοντας, παράλληλα, τις τεράστιες ευθύνες που αναλαμβάνει για το χρόνο που έρχεται η ΠΣΟ και τα συνδικάτα μέλη της, με δεδομένη την ένταση της επιθετικότητας του ιμπεριαλισμού, αλλά και τις προσδοκίες που δημιούργησε στους αγωνιζόμενους λαούς η αλλαγή σελίδας στην 60χρονη ιστορία της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας που σηματοδότησε το πρόσφατο 15ο Συνέδριό της.

«Ο δρόμος που επιλέξαμε - σημειώνει η ΠΣΟ - είναι δύσκολος αλλά ωραίος! Είμαστε αισιόδοξοι ότι μέσα από τους αγώνες μας, οι εξελίξεις για την εργατική τάξη θα είναι καλύτερες το 2006. Η ΠΣΟ, με τη νέα της ηγεσία, με τις νέες δραστηριότητες και τα ντοκουμέντα της, μπορεί να κερδίσει την εμπιστοσύνη όλων των αγωνιζόμενων συνδικάτων. Το μέλλον ανήκει σ' εκείνα τα συνδικάτα που έχουν ξεκαθαρίσει τη θέση τους υπέρ των συμφερόντων του εργαζόμενου λαού, που παλεύουν για δικαιοσύνη και για έναν κόσμο χωρίς αδικία και πολέμους».

Και το μήνυμα, καταλήγει σημειώνοντας ότι η ΠΣΟ είναι η μόνη παγκόσμια συνδικαλιστική Οργάνωση πραγματικά ανεξάρτητη από τις δυνάμεις του κεφαλαίου, τους μηχανισμούς και τους πολιτικούς του εκπροσώπους σε κάθε καπιταλιστική χώρα. «Είναι η μόνη Οργάνωση που μπορεί να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και τον αγώνα της ενάντια στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό, ενώνοντας σ' αυτόν τον κοινό αγώνα πλήθος οργανώσεων και κινημάτων με διαφορετικές ιδεολογικές, πολιτικές, πολιτιστικές, θρησκευτικές και άλλες πεποιθήσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ