Παρασκευή 30 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ
Εργολάβοι σε ρόλο τραμπούκου

Απρόκλητη επίθεση δέχτηκε την περασμένη Παρασκευή ο αντιπρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά. Αμεση απάντηση από τους εργαζόμενους

Κρούσμα τραμπουκισμού από τον εργολάβο Σπύρο Μπακαούκα, που δραστηριοποιείται στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή σε βάρος του Πέτρου Μαυριδόγλου, αντιπροέδρου του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, κατά τη διάρκεια ενημερωτικής περιοδείας αντιπροσωπείας του σωματείου για ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο.

Συγκεκριμένα, ο Π. Μαυριδόγλου, κατά τη διάρκεια συνδικαλιστικής παρέμβασης στο πλοίο «ΑΜΟΡΙΤΟ», δέχτηκε αναίτια επίθεση από τον Σπ. Μπακαούκα, ο οποίος, αφού του επιτέθηκε φραστικά λέγοντάς του πως δεν αναγνωρίζει ούτε το σωματείο ούτε τον ίδιο ως εκπρόσωπο, στη συνέχεια - και με τη συνδρομή άλλων - τον χτύπησε στο πρόσωπο και στο σώμα. Αμεση ήταν η αντίδραση της διοίκησης του σωματείου, που έσπευσε στο χώρο του ξυλοδαρμού κι αφού έβαλε τον τραμπούκο στη «θέση» του, ακολούθως απαίτησε από τον συνέταιρό του, Τσαγαλά, με τον οποίο έχουν συστήσει από κοινού εταιρία, να τον διώξει. Ο Τσαγαλάς δεσμεύτηκε στη διοίκηση του συνδικάτου πως ο τραμπούκος συνέταιρός του δε θα παρουσιαστεί ξανά για λογαριασμό της επιχείρησής του.

Με αφορμή αυτό το επεισόδιο, πραγματοποιήθηκε χθες δίωρη στάση εργασίας στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη και συγκέντρωση μπροστά στο παράρτημα του Συνδικάτου στο Πέραμα, όπου ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, αφού κάλεσε όλους τους εργαζόμενους σε αγωνιστική ετοιμότητα και επαγρύπνηση μπροστά σε κάθε πρόκληση από την εργοδοσία, αλλά και αγωνιστική, μαζική ενότητα, ενόψει της διαδικασίας υπογραφής Διμερών Συμβάσεων, προειδοποίησε, προς κάθε κατεύθυνση, ότι ανάλογα τέτοια κρούσματα στο μέλλον θα αντιμετωπίζονται με μηδενική ανοχή και με άμεσο τρόπο.

Απλήρωτοι δεκάδες εργαζόμενοι

Επίσης, σε κοινή ανακοίνωσή τους, το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά και η Ενωση Μετάλλου Σαλαμίνας καταγγέλλουν τον εργολάβο Ποντίκη, «ο οποίος αφού προσέλαβε δεκάδες συναδέλφους για εργασίες σε επισκευαζόμενα πλοία σε Πέραμα - Σαλαμίνα - Αίγυπτο κι έκανε τη δουλιά του, άφησε τους εργαζόμενους απλήρωτους».

Στη συνέχεια, επισημαίνεται στην ανακοίνωση πως τα δύο σωματεία προχώρησαν σε παύση των εργασιών του εργολάβου Ποντίκη, με αίτημα την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων. Ομως, ο Ποντίκης, αντί να καταβάλει τα δεδουλευμένα, άσκησε ποινική δίωξη κατά όλων των μελών των ΔΣ και των δύο σωματείων. «Δε φτάνει που έχει τον περισσότερο κόσμο απλήρωτο, ζητάει και τα ρέστα», τονίζεται στην ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ