Τρίτη 10 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΣΟΦΤΕΞ»
Νέα επιχείρηση ποινικοποίησης του αγώνα

Στριμωγμένη η εργοδοσία, καταφεύγει για δεύτερη φορά στα δικαστήρια, ζητώντας να κριθεί παράνομη η συνέχιση των κινητοποιήσεων

Σταθεροί στο αγωνιστικό τους πόστο παραμένουν εδώ και δυόμισι μήνες οι εργάτες της «Σόφτεξ»
Σταθεροί στο αγωνιστικό τους πόστο παραμένουν εδώ και δυόμισι μήνες οι εργάτες της «Σόφτεξ»
Στα δικαστήρια σέρνει τους εργαζόμενους για μια ακόμη φορά η διεύθυνση της ΣΟΦΤΕΞ, θορυβημένη από την αταλάντευτη αγωνιστική τους δράση που δεν κατάφερε να κάμψει ούτε η προηγούμενη κατάπτυστη δικαστική απόφαση ποινικοποίησης των απεργιακών τους κινητοποιήσεων. Μετά τις 3ωρες στάσεις εργασίας, στις οποίες οι εργάτες συμμετέχουν με απόφαση της Γενικής τους Συνέλευσης την περασμένη Πέμπτη, και αφού η ένταση της εργοδοτικής τρομοκρατίας - η οποία εκφράστηκε και με τις 3 νέες απολύσεις της περασμένης εβδομάδας - δεν τελεσφόρησε, όπως προσδοκούσε, η εργοδοσία έστειλε χτες νέα αγωγή στο επιχειρησιακό σωματείο, τον πρόεδρο και το γραμματέα του, αλλά και το κλαδικό συνδικάτο Χαρτεργατών, με την οποία απειλεί να βγάλει παράνομες και καταχρηστικές και τις νέες κινητοποιήσεις.

Μάλιστα, η αγωγή επιδόθηκε ταυτόχρονα με την προηγούμενη δικαστική απόφαση που, μέχρι χτες, δεν είχε γνωστοποιηθεί επίσημα στους εργαζόμενους.

«Κόκκινο πανί» για την εργοδοσία αποτελεί η ταξική διοίκηση του σωματείου, γύρω από το οποίο οι εργαζόμενοι συσπειρώνονται, αντιπαλεύοντας ενωμένοι τα αντεργατικά σχέδια της ΜΠΟΛΤΟΝ ΓΚΡΟΥΠ εδώ και δυόμισι ολόκληρους μήνες. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε χτεσινή της ανακοίνωση η εργοδοσία αναφέρεται κατ' επανάληψη «ιδίως στους διοικούντες το σωματείο» και τους κατηγορεί - μεταξύ άλλων - για αποδιοργάνωση της επιχείρησης. Ολα αυτά, τη στιγμή που η διεύθυνση της επιχείρησης δε λειτουργεί τις μηχανές, έχοντας κηρύξει ουσιαστικά λοκ-άουτ και κρατώντας απλήρωτους όσους απασχολούνται στο τμήμα παραγωγής στην Αθήνα από το Δεκέμβρη.

Επίσης, με τη χτεσινή ανακοίνωση η εργοδοσία ανακοινώνει ότι σταματά να πληρώνει όσους απασχολούνται στο τμήμα παραγωγής του εργοστασίου στο Μεγάλο Πεύκο. Μάλιστα, έμμεσα αλλά με σαφήνεια απειλεί με νέες απολύσεις αφού, όπως τονίζει, «εξίσου μεθοδευμένως, παρανόμως και υπαιτίως το σωματείο και ιδίως οι διοικούντες του, έχουν καταστήσει την εργασία του παραπάνω προσωπικού άνευ αντικειμένου, άχρηστη και ανώφελη για εμάς».

Απαντώντας και στη νέα δίωξη, οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο το πρωί, στις 12.30 μ.μ. μπροστά στο υπουργείο Απασχόλησης, την ώρα που έχει προγραμματιστεί τριμερής συνάντηση με τον υφυπουργό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ