Τρίτη 10 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΣΕΞ ΦΟΡΜ»
Συγκέντρωση συμπαράστασης μεθαύριο

Σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στις εργάτριες της «ΣΕΞ ΦΟΡΜ», που απ' την περασμένη Δευτέρα έχουν καταλάβει το εργοστάσιο, καλεί τους εργαζόμενους της Αθήνας το κλαδικό Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού και Δέρματος, μεθαύριο Πέμπτη, 12/1, στις 6 μ.μ. στο χώρο του εργοστασίου.

«Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι της "ΣΕΞ ΦΟΡΜ" είναι πρόβλημα όλων των εργαζομένων της χώρας», τονίζει το συνδικάτο σε ανακοίνωσή του. «"Ανταγωνιστικότητα", "ελεύθερη οικονομία" είναι τα επιχειρήματα του κεφαλαίου, του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού. Η εργατική τάξη αντιμετωπίζει σε καθημερινή βάση, στην πράξη, αυτή τη βαρβαρότητα της ανεργίας, της "μαύρης" ανασφάλιστης εργασίας, την 4ωρη ή 15ωρη εργασία, τη μόνιμη παραβίαση των κλαδικών συμβάσεων, την τρομοκρατία, την εντατικοποίηση της δουλιάς», υπογραμμίζει. Πρέπει να αντισταθούμε, να βάλουμε φρένο στον εργασιακό κατήφορο που προωθείται. Να διεκδικήσουμε όσα μας ανήκουν».

Στο μεταξύ, και το τετραήμερο που πέρασε, πολλοί φορείς βρέθηκαν στο πλευρό των εργατριών εκφράζοντας έμπρακτα τη συμπαράστασή τους. Ανάμεσά τους, η «Δημοκρατική Ενότητα Καματερού», ο Σύλλογος Εκτάκτων - Συμβασιούχων ΕΜΠ και η Επιτροπή Αγώνα ΕΜΠ, η ΚΟ Καματερού του ΚΚΕ, το Συνδικάτο εργαζομένων στον ΟΑΣΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ